Бездомни кучета. Снимка: Булфото, архив
fallback

Районният съд осъди Община Русе да плати 1000 лева обезщетение на жена, ухапана от бездомно куче, съобщиха от
Съдебната палата в крайдунавския град.

Инцидентът е станал на 4 септември миналата година в парка на възрожденците в крайдунавския град. Ц. С. вървяла с още една жена, когато забелязали няколко бездомни кучета, предава БТА. Две от четириногите започнали да ръмжат и да лаят, като едното се нахвърлило и ухапало Ц. С. по седалището.

Двама случайни минувачи, станали свидетели на инцидента, изгонили кучетата. Жената потърсила медицинска помощ на следващия ден, когато й поставили ваксина против тетанус. Болката обаче продължила дълго време.

Пред съда управителят на Общинския приют за безстопанствени животни в Русе обяснил, че след сигнал две от агресивните кучета са били изтеглени от Парка на възрожденците и че общината изпълнява предписаните от закона мерки за овладяване на популацията на бездомните кучета.

В края на миналата година е създадена и организация за регистриране на домашните четириноги, тъй като част от тях са изоставяни от стопаните им, като така ще се установи техният собственик.

Решението на съда може да се обжалва в двуседмичен срок пред Русенския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

temerut

преди 9 години

Повече такива дела трябва да има!С малки суми, ном редовно. А защо не и за по-големи суми.Докато общините решат, че им е по-изгодно да решат проблема, вместо да плащат обезщетения!

21

Анонимен

преди 11 години

Bravo!! V Balgaria vsichki sa bezsilni v spravqneto s tozi problem!! Kuchetata sa chast ot mizernata kartina, stradashti i sashtevremenno prichinqvaiki stradanie na horata...

20

П.С.Ц

преди 11 години

Като убият човек колко е глобата.

fallback