Снимка: архив, БТА

Шефът на КАТ-Варна Валери Борисов е уволнен, тъй като със служебната си карта е зареждал гориво за личния си автомобил, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Казанлък.

Били са установени няколко такива случая, добави МВР шефът.

Срещу Валери Борисов е било образувани следствено дело и дисциплинарно производство, при което са установени действия, несъвместими с морала и професионалната етика в МВР“, гласи официалното съобщение на полицията във Варна.

Със заповед на министъра на вътрешните работи на главен инспектор Валери Борисов е наложено дисциплинарно наказание “уволнение”.

В Казанлък вътрешният министър направи първа копка на сградата на новата пожарна. 

Още по темата
Първата пожарна в града на розите е отворила врати в далечната 1905 г. Тогава тя е била настанена в половината от кирпичена сграда заедно с ферма за биволи. Последният основен ремонт на сградата е правен през 1936 г., припомни кметът на Казанлък Галина Стоянова и посочи, че сега пожарникарите работят в много опасна сграда и при лоши битови условия.

Новата сграда започва да се строи по предложение на кмета на Казанлък, потвърди вицепремиерът. За нея се осигурени средства от държавния бюджет в размер на 1 843 000 лева.

„Няма по-хубав имидж от това”, каза Цветанов. По думите му държавникът трябва да се грижи за всички, които работят и дават професионалната си съпричастност към проблемите.

Цветанов посочи, че към момента парите, които са заделени по бедствия и аварии, са били необходими както за детския дом в града, така и за подпорната стена.

„Ето това са нещата, които трябва да се правят, за да се харчат парите на българския данъкоплатец разумно”, каза Цветанов.

Цветан Цветанов обеща да удовлетвори молбата на кмета на Казанлък и да бъдат осигурени нови автомобили за пожарникарите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase