Снимка: мРепортер
fallback

Нямам нищо общо с изкупуването на тиража на вестник „Утро“, подобна акция би се върнала върху мен като бумеранг, твърди русенският бизнесмен Красимир Даков в интервю пред русенския ежедневник.

В събота по-голямата част от тиража на „Утро“ беше изкупен от будките за вестници, преди да достигне до вниманието на редовните читатели на изданието. На страницата си във Facebook вестникът съобщи, че черен джип е обиколил будките и е изкупил изданието. Русенци свързаха това с една от публикациите във вестника - „Съдия-изпълнител сложи на тезгяха части от комплекс "Космополитън".

Oще по темата

Хотел "Космополитън" е собственост на „Булстарс“ ЕООД, представлявано от бизнесмена Красимир Даков. Според регионални медии той е известен в града като спонсор на ГЕРБ в региона.

По информацията на „Утро” съдия-изпълнителят Венцислав Маринов е обявил за продан 562/683 части от дворното място на „Александровска“ 4 заедно с няколко самостоятелни обекта, построени в четириетажната сграда върху него. Първоначалната цена е определена на 2 419 133 лв. с ДДС. Причината е задължения по кредити.

Самият Красимир Даков обаче отрича да има нещо общо с изкупуването на тиража. Той твърди, че вестникът свободно е стоял по масите на заведенията му и русенци необезпокоявано го четели. Според бизнесмена би било невъзможно да се скрие информация в ерата на електронните медии, а едно подобно действие от негова страна би се върнало като бумеранг върху него.

Той обаче смята, че от вестника спекулират, защото заглавието на материала им било некоректно. Ипотекиран бил не хотелът, а пристройка до него.

По информация на вестника от днешния му брой в акцията по изкупуването на тиража са участвали множество роми, които обикаляли будките и купували колкото бройки им позволят продавачите. Една от продавачките разказала как от нейната будка броевете изкупили няколко роми с джип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

една молба

преди 11 години

Братя ***, в Западна Европа има много високи социални плащания, детските в Германия са 250евро на месец, стягайте куфарите и дим да ви няма. Хем за вас добре, хем за нас добре. Добра сделка, пито платено. Не виждате ли, че вече едва ви търпим и сте меко казано, нежелани. Това го пиша за някой все пак образован ром, нека да има като мисия да разкаже на своите за щедрата и богата социална западна Европа..На добър път и весел празник!

19

Българин

преди 11 години

Ромът е за пиене, а *** - за биене. Щом "***" са "роми", как да наричаме *** - може би "афтър шок блек"??? Хахахахахахахахахахаха

18

varg

преди 11 години

А кои им плати на тия ***?

fallback