Аварирал ТИР. Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Ръководството на пътната агенция и на областните пътни управления да направят необходимата мобилизация, за да бъдат отворени, обработени и проходими утре до 12:00 часа пътищата в цяла Източна България. Това е разпоредила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Отварянето на пътищата е важно с оглед на това хората да могат да се приберат по родните си места за празниците.

Ситуацията в  Североизточна България продължава да е изключително тежка. Най-лошо положението е в област Разград. Всички пътища в областта са затворени, а в две от разградските общини остава бедствено положението. Основна цел е главните пътни направления да бъдат поетапно отворени при успокояване на ураганния вятър, който навява огромни преспи сняг.

В област Шумен също остава бедствено положението. Пътищата там са затворени. Единствено пътят Търговище – Шумен е отворен, но само за леки автомобили с вериги.

След 14 часа се подготвя отварянето на АМ „Хемус“ в участъка от Шумен до Варна. В момента учатъкът е само частично проходим, но след 14 часа по магистралата ще тръгнат както леки автомобили, така и автобуси за междуградски превоз. Пътят Варна – Бургас остава затворен, но е осигурен обходен маршрут.

Над 200 аварирали ТИР-а са изтеглени от пътищата на републиканската пътна мрежа за изминалото денонощие. Въпреки забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили, над 100 ТИР-а не са я спазили и се е наложило през нощта да бъдат вадени.

В Германия таксата за вадене на ТИР е 100 евро, а тук това го правим безплатно, обяви министърът. Тя е категорична, че има още много да се желае от дисциплината на водачите. По-строгите санкции пък били мотив за дисциплинираност.

В Североизточна България към настоящия момент няма бедстващи хора и закъсали автомобили, обяви министърът.

Тя апелира хората да се запознаят с прогнозата за времето, преди да предприемат пътуване. Едва утре по обед времето щяло да започне да се успокоява и ще е възможно да се започне обработката на всички пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 11 години

URAAAAAAAAAA

77

виновни

преди 11 години

Виновни са торбичките с дръжки. Ако не беше ги изхвърлила министър Нонка нямаше да има виелици. Сега няма вече глобално затопляне, щото няма найлонови торбички за изхвърляне.

76

Киро Снегорина

преди 11 години

Сняг вали, вали, вали,МВР човек преби.За тютюн без бандерол,На студа ще мръзнеш гол.Вижте Цецо - наш пророк,Бие ученици с ток.Сняг се сипе на парцали,Скрива бойковите магистрали.А министърката ни Павлова,Да ги чисти пак не е готова.По магистралните отсечки,Се разхождат бели мечки.А Фандъкова горката,Пак е яхнала метлата.Тя над София лети,снежинките да излови.

fallback