fallback

При обиск в имоти в самоковското село Мала църква вчера са били открити оръжие и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на министерството на вътрешните работи.

Криминалисти от областната дирекция и районно управление "Полиция" в град Самоков под ръководството на Софийска окръжна прокуратура са извършили претърсване на 4 адреса в имоти, собственост на Г.С. (61 г.), баща на един от подсъдимите от групата за мокри поръчки "Килърите", обвинен за укриване на оръжия и боеприпаси, както и за помагачество в организирането на убийство.

В един от имотите, обитаван от Хижаря и семейството му, служителите на реда намерили малокалибрена пушка със заглушител и оптичен мерник, както и общо 250 малокалибрени патрона (6,5 мм).

Това е вторият случай, при който в дома на Г.С. са намерени големи количества незаконни боеприпаси. През 2010 година при претърсване на същия адрес криминалистите намерили и иззели 218 патрона от различен калибър, а също и 400 грама тротил, един огнепроводен шнур и капсул детонатор.

За притежаването на боеприпасите и взривните вещества през 2011 г. 61-годишният мъж е осъден условно на година и 4 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

Само преди пет дни - на 10 декември, за управление на МПС с 1,66 промила алкохол Г.С. е осъден на "пробация", изразяваща се в 1 година безвъзмезден труд в полза на обществото и 8 месеца принудителна регистрация и явяване пред пробационен служител.

Справка в регистрите сочи, че криминалното досие на бащата на подсъдимия стартира още през далечната 1968 г., когато е регистриран за кражба на магнетофон от училище. През 2007 г. за възпрепятстване на съдебните власти е бил глобен с 500 лева, защото не допуснал съдия- изпълнител в дома си.

Намереното при вчерашното претърсване огнестрелно оръжие и боеприпаси са иззети от полицията. Назначени са експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. След доклад на материалите пред Софийска окръжна прокуратура на Г.С. е взета мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до ТТ

преди 11 години

Най вероятно са имали предвид 22 калибър 5.6 мм.

15

ТТ

преди 11 години

До Анонимен6.5 има тамън 3 патрона за които се сещам. Единият е японският пушечен 6.5х50 а другият американски 6.5 х 39 грендел и имаше и един шведски пистолетен за маузер. Но най вероятно са объркали цифрите щот тези патрони по нашите географски ширини са по редки и от ланшния сняг

14

demos

преди 11 години

Кога ще има операция" Бивш и настоящ депутат",които за един мандат стават милионери от спестени...закуски?Споменават тоя бандишор,че крал касетофон,а милионите на миропомазаните политици?

fallback