Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Почерпеният доктор от варненската „Бърза помощ“ е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-шефката на спешната помощ д-р Антоанета Касабова.

53-годишният медик беше задържан рано сутринта в петък по сигнал на близките на онкоболен мъж от кв. „Трошево“. Те обяснили, че докторът пристигнал пиян, поставил инжекции на пациента и минути по-късно той починал.

Пристигналите на място полицаи установили с дрегер, че в кръвта на спешния медик има 1,7 промила алкохол. Взетата след това кръвна проба показала 1,6 промила. Аутопсията на починалия пациент показала, че си е отишъл от този свят от инфаркт.

По думите на Касабова д-р Любомир Ризов е признал, че се е отзовал на повикването след употребата на алкохол и ще поеме вината си за това. Тя отново уточни, че медикаментите, които е поставил лекарят на онкоболния пациент, не са ускорили смъртта му.

Oще по темата
Със сигурност обаче това ще докажат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които се чакат до няколко дни. Вчера пък здравният министър Десислава Атанасова заяви, че очаква медицинският одит да предложи отнемане на лекарските права на Ризов.

Това, което е в моите правомощия, ще го осъществя, именно след предложението на РЗИ и на медицинския одит. Все още не мога да кажа за какъв срок. Очаквам Българският лекарски съюз да се самосезира, тъй като в последните две седмици това е третият пореден случай, каза още министър Атанасова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 11 години

Е, де да я имаше същата нетърпимост и към пияните шофьори направо на петилетка по една катастрофа би имало итя ламаринена би била.Да ,ама не!Познат полицай ми сподели,че на този дето го кара за алкохолна проба 11 пъти е хващан да кара пиян.Добре е да се постъпва съвестно,но към всички,а не избирателно.Ако си шофьор-довиждане,ако си Ставийски-бягай се пързаляй в Русия,а пък ако си доктор-ела,че и наказан трябва да отчетем та макар и само един.

45

savest, molia

преди 11 години

NE MOGA DA PROUMEA KAK IMA HORA DA ZASHTITAVAT TOZI INDIVID, PIAN na RABOTA,SLED NEGOVA NAMESA -SMART. NEDOPUSTIMO E TAKOVA MISLENE ,i VMESTO VSICHKI DA SME SRESHTU TAKIVA OTREPKI NIE OTNOVO SME 50/50. NEMA DA E LESNO IAVNO OBEDINENIETO S/u ZLOTO OBHAVANALO BG. NULA TOLERANTNOST kam PRESTAPNICI, dori i LEKARI, TOCHKA>

44

Анонимен

преди 11 години

Преди време потелевизията гледах как спешна помощ в Рим участва в антитерористично учение.Беше съобщено,че участват 750 екипа.Значи на работа в момента са останалите поне 250.Извода е ,че град Рим с население около 8 милиона има 1000 екипа за спешна помощ.У нас в България те са около 350-390.Както виждате в пъти по малко са.Нека хората които имат повод за недоволство да го изразят пред управляващите,а не пред работещите от СМП.

fallback