Снимка: архив, Булфото
fallback

Пожар избухна в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Ловеч. 26 деца бяха евакуирани. При инцидента няма пострадали, а само нанесени материални щети,съобщиха от полицията.

Пожарът е възникнал около 14.00 часа този следобед. Всички деца са на възраст от 7 до 18 години и са били в сградата, но са изведени незабавно от възпитателите.

На място първоначално са пристигнали два противопожарни автомобила, а по-късно се е наложила и намесата на трети.

Вече пламъците са загасени, а децата прибрани на топло. В следствие на инцидента са нанесени материални щети. Изгорели са 50 кв. метра в спалното помещение, както и 20 броя мебели, съобщава БТА.

Причините за пожара все още се изясняват.  По думите на заместник-кмета на Ловеч Пламен Петков, който е бил на мястото на инцидента, всички деца, които са в дома в момента, се настаняват в общежитие в Центъра за настаняване от семеен тип и в помощното училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

Коментарите ви ми докараха емоционален гърч. Що за бездушие.. На всеки може да се случи. Да пази Господ.

9

Анонимен

преди 11 години

А къде е пожарникаря питам аз.

8

Анонимен

преди 11 години

Ама сме си изостанали, че думи нямам. Като първолаче учих в едно село. Баща ми беше на държавна служба и го командироваха, а където главата на семейството, там и цялото семейство. Та за даскалото. Стаите се отопляваха с печки на дърва и въглища. Дежурният по клас имаше задължение да ги поддържа. А бяхме много малки. Добре, че бяха учителите и прислужниците, че от студ щяхме да умрем. Боже, та то нищо ли не върви напред в тая страна?

fallback