Снимка: Булфото

Причините защо се е запалил в движение автобуса, превозващ 38 деца от София, ще се установяват с техническа експертиза, съобщи БНТ.

Превозното средство се запали вчера на автомагистрала "Хемус". Като по чудо няма пострадали. Децата са се разминали с уплаха. Огънят е бил потушен, но след половин час отново е пламнал и изпепелил напълно автобуса.

Инцидентът се е случил между Ботевград и София малко преди автобусът да влезе в тунела "Витиня". Още снощи децата бяха превозени в столицата с друг автобус, който полицията е спряла на магистралата.

Още по темата

Пътуващите са били ученици от 5-ти и 6-ти клас в 17 СОУ "Дамян Груев" . Директорът на училището Тодорина Атанасова е била уведомена за случващото се непосредствено след инцдента. Тя разказва, че първоначално се е появил пушек в превозното средство, след което се е усетила и неприятна миризма. Тогава автобусът е спрял и представител на туристическата агенция е помогнал да се изнесат багажите на децата. Учениците са стояли около 10-15 минути на пътя, докато дойде дежурен екип на МВР.

Екскурзоводът  също разказа, че всички са реагирали много бързо и адекватно, без да се създава паника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase