Борисов не е доволен от изказванията на Пенчева. Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов е наредил на ръководството на МВР говорителят на ОДМВР – Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разпореждането на премиера е във връзка с недопустими квалификации от страна на Пенчева като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството.

Калинка Пенчева предизвика скандал, след като окачестви варненеца Боян Боозов като “ селски глупак “.

Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза.

Още по темата

Официалният коментар по случая на  Калинка Пенчева по случая пред камерата на bTV беше: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!".

Вчера Боозов съобщи, че смята да съди Пенчева заради коментара й като представител на институция.

Премиерът Бойко Борисов е кръстник на първородното дете на Пенчева – Димитър.

Самата говорителка обясни пред “Фокус“, че няма информация дали е освободена. Пенчева в момента била в отпуска и се връщала на работа другата седмица. Тя не пожела да коментира дали ще търси правата си по някакъв начин, ако наистина е уволнена.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Варна комисар Тодор Иванов също отказа коментар за уволнението на говорителката му. Той посочи, че няма информация за подобно нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase