Снимка: Булфото

Гащите и чорапитe да бъдат изнесени от „Слънчев бряг”. Такова искане са отправили от Съюза на собствениците в комплекса към премиера Бойко Борисов.

Хотелиерите настояват всички временни обекти в курорта да бъдат премахнати. „Това е проблем с който се борим от години. Независимо че в не малка степен в този процес участват и част от нашите членове, те са собственици на такива временни обекти, ние като обединение издигаме общия и обществения интерес над личния и категорично заставаме зад премахването им.

Бичът „сергии за гащи, чорапи и кинкалерия“ трябва да бъде изкоренен окончателно веднъж и завинаги”, категорични са от Съюза.

Преди време премиерът Борисов оприличи „Слънчев бряг” на „селски кокошкарник” именно заради множеството сергии и павилиони по улиците на комплекса. Според хотелиерите всичко в курорта щяло да изглежда по различен начин, ако тези временни обекти бъдат премахнати.

Още по темата

„Тези сергии, както с външния си неугледен вид, така и със стоките, които предлагат, не кореспондират по никакъв начин с висококатегорийната хотелска база и принизяват имиджа на курорта. „Слънчев бряг” претендира да е перлата на българското Черноморие и затова трябва да се приведе в друг вид”, заяви председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

В защита на своята теза хотелиерите подчертават, че те и колегите им от националните курорти са сред най-големите инвеститори в родния туризъм и като такива, също формират основния обем на данъци в съответните общини.

Затова, ако исканията им не бъдат взети под внимание при второто четене на ЗУТ (Закон за устройство на територията), членовете на Съюза са готови и на протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase