Бойко Борисов откри панаира в Пловдив. Снимка: БТА

“Страната ни привлича инвеститори заради ниските данъци, развитието на инфраструктурата и политическата стабилност”, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Есенния панаир в Пловдив.

Тази година се отбелязват 120 години от първото българско изложение. На техническия панаир са представени 1250 фирми от 43 държави.

68-ят технически панаир е посветен на машиностроенето, строителството, екологията и енергетиката. В десет палати са показани най-интересните експонати. Впечатления правят леките автомобили последен модел.

"Тази година има 127 фирми повече от миналата година, което се дължи на доброто управление на Панаира, на това, че България е с изключително добра финансова дисциплина, най-ниски данъци в Европейския съюз, най-добри условия за инвеститорите и затова има в условията на световна криза най-много фирми днес", обяви още премиерът.

Икономическият министър Делян Добрев заяви, че правителството ще води сериозна политика в добивната промишленост и се надява скоро сами да добиваме нефт и газ.

"Знаете, че „Тотал” плати бонуса от 48 милиона евро преди 10 дни, в момента те работят по своя договор и се надяваме в най-кратки срокове те да потвърдят наличие на нефт и газ в дълбоко Черно море”, каза пред журналисти министър Добрев.

Той посочи, че до месец оръжейният завод ВМЗ „Сопот” ще има нов собственик.

По-късно през деня Делян Добрев заедно с премиера разгледаха едни от най-интересните изложби на Есенния панаир, който остава отворен до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase