Снимка: Булфото
fallback

Гражданско неподчинение обявиха работещите в пловдивската фирма „Градски транспорт”. Служителите в частната фирма не са получавали заплати от една година и днес отказаха да работят. Автобусите покриват 60% от линиите, затова голяма част от пловдивчани днес не успяха да стигнат навреме до работните си места.

Пътниците останаха по спирките без да имат информация какво се случва с автобусите на Градски транспорт. Голяма част от учениците също не можеха да стиганат навреме на училище.

„Чакам двойно повече време, никой не казва какво се случва”, разказва 16-годишната Марина.

„Подкрепям протеста им, но не знам какво ще постигнат”, е мнението на пенсионера Димитър Койчев.

Стачкуващите шофьори обявиха, че живеят със 150 лева от аванс на месец. Кондукорите получават по 100 лева. По тази причина отказват да работят.

„Теглил съм заеми и никой не ме пита с какво ги плащав и какво ям”, споделя Антон, който от 20 години работи като шофьор в градския транспорт.

От фирмата обвиниха община Пловдив за ситуацията. От там обясниха, че изплащат навреме субсидията в размер на 150 хиляди лева и за да няма спекулации, ще пуснат парите още днес.

„Субсидията е най-малкият проблем на превозвача, защото тя е за горива и не стига за заплати, проблемът е другаде, но ние днес им превеждаме парите”, заяви пред Dnes.bg кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той обяви, че прекратява договора на фирмата за тролейбусния транспорт заради постоянните инциденти със скъсани тролейбусни жици и неизпълнение на договора.

Заради неизпълнение на 70% от курсовете общината обмисля да прекрати и договора за автобусите с фирма „Градски транспорт”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 11 години

...да му обслужат половите нагони. Живеещ в бекярска квартира, воняща на алкохолни изпарения, инж. Калчо Калчев е изключително нагла личност. Ето на този субект разчита г-н Ангел Батаклиев. Така е в Градски транспорт"!!!При заинтересованост от страна на г-н Ангел Батаклиев, всички тези твърдения ще бъдат подплатени със сериозни доказателства.

7

Анонимен

преди 11 години

На вниманието на всички заинтересовани. Истинската същност на инж. Калчо Калчев, двете лица на проверяващ, линеен контрол в "Градски транспорт", на когото г-н Ангел Батаклиев разчита безпрекословно. Изгонен за алкохолизъм от БДЖ, приютен под крилото на "Градски транспорт". Използващ служебното си положение залични облаги. Налагащ сексуален тормоз в работно време. Заплахи и унижения на кондуктори пред пътници. Правещ компромиси на кондукторки, от които изисква след работно време ...

6

дд

преди 11 години

До Коко Учудвам се, че в Пловдив има Градски транспорт. Какво метро? Радвайте се на еволюцията на селските рейсове в Градски транспорт, а за метро ви е рано, изчакайте 100-200 години за да се порадвате на тази така ценена екстра за бедняци.

fallback