Лекари мерят кръвното на Георги Кьосепашев. Снимка: Impact Press Group

Хасковлия се барикадира в жилището си с пушка и не допусна представители на ДНСК и работници, които трябваше да разрушат втория етаж от сградата, който е обявен за незаконен.

Акцията беше осуетена на два пъти днес. Сутринта Георги Кьосепашев заключи входа към имота си и не пусна представителите на ДНСК, след което му прилоша и беше отведен с линейка за преглед в болницата.

Няколко часа по-късно работниците дойдоха отново, този път с доста представители на полицията. Тогава Кьосепашев извади законното си оръжие и се барикадира в жилището.

Малко по-късно полицаи проведоха беседа с него и семейството му и го отведоха с патрулка.

Сагата с жилището на семейството е от преди 15 години. Тогава те си построили етаж над законните магазини. Била им издадена заповед за събаряне, но те обжалвали в съда и спечелили делото. Тогава решили, че всичко е наред.

През 2003 година се наложило да изготвят проект, който внесли в общината и бил одобрен, но така и не получили разрешение за строителство.

През 2008 година отново се повторило всичко. Направили нов проект и го внесли, но получили отказ за узаконяване, тъй като по план в района не можело да има жилищни сгради, а само офиси.

След това се намесили от Строителния контрол, които издали заповед за събаряне. Тя била потвърдена на всички инстанции.

От ДНСК коментираха, че няма вариант жилището да не бъде съборено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase