Снимка: Bulphoto
fallback

Все още няма виновен за смъртта на 42- годишната пешеходка от Пловдив, която бе убита от скъсани тролейбусни жици в петък вечерта. Автотехническа и медицинска експертиза ще установяват чия е вината.

До нелепата смърт, за която Dnes.bg първи ви съобщи се стигна, след като камион, натоварен с багер, скъса контактната мрежа на тролеите и тя падна върху жената. За момента не са повдигнати обвинения към шофьора на тира, който стана причина за трагедията.

„В определения случай действително е било управлявано извънгабаритно превозно средство, като не са спазени изискванията за превоз на такива товари в рамките на населени места.”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Разследващите са установили, че връзка на контактната мрежа е ударила пешеходката по главата и е счупила гръбнака й. Шофьорът на камиона е влачил жиците повече от 30 метра, тъй като не е разбрал какво се е случило.
В района на инцидента и днес жиците на тролеите бяха провиснали.

Oще по темата
“Окръжна прокуратурата разпореди РДНСК и общината да проверят цялата контактна мрежа на тролеите в града, а на ДАИ и КАТ да правят масови проверки за това дали се спазват забраните за движение на извънгабаритни превозни средства на територията на населеното място”, каза още Галина Минчева.

За последния месец това е четвъртият случай на паднали тролейбусни жици в Пловдив. Загиналата Галя Халачева е работила в Първа градска болница и е майка на двама студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 11 години

станишев е виновен

34

Койчо

преди 11 години

до ЕУ ситизена - би трябвало като си ситизен да знаеш практиката и в частност в бг, няма виновен когато сържавата няма интерес

33

Ralf

преди 11 години

Няма и да има виновни. Никога няма в България. Какво стана с момчето дето си умря ей така, като псе от ток по фонтана на Славейков? Глобао от 1500 лв. след години разтакаване. Смешна държава после искате уважение...

fallback