Акцията по почистването на Пирин ще продължи до петък. Снимка: БТА
fallback

Българите може да се гордеят с природата си, но не и с отношението към нея. Над един тон отпадъци са събрали в района около хижа „Яворов“ в Национален парк Пирин доброволци.

В инициативата, организирана от екоорганизацията „За Земята", са се включили около 100 ентусиасти, съобщи БТА.

Акцията ще продължи до 3 август.

Изчистени са стари сметища около хижата. Много отпадъци са изнесени и от района на заслон "Кончето" към хижа "Вихрен".

В момента хигиенизацията протича в местността на езерата при хижа "Вихрен" и сметището до хижа "Синаница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 11 години

Навсякъде където градските герои могат да стигнат лесно е пълно с бирени шишета или кутийки. *** е имало сили да ги изнесе нагоре пълни, но не и да си ги прибере надолу празни. От тази гледна точка винаги съм бил против всякакви лифтове. Където има лесен достъп - планината се освинва. Истинските туристи обичат природата и не правят така. "Оставях след себе си само следи от стъпки, не взимай нищо освен красиви спомени".

52

Участник

преди 11 години

Ако някои си мислят, че това са глупости и няма как да сме събрали толкова много ***, разполагам със снимки документирано е всичко, дори местните хора там се учудиха, като видяха колко много чували сме събрали. Около хижата имаше ***, нагоре към сухото езеро между клековете и хвойните, под скалите имаше много консервни кутии. *** имаше на много скрити местенца, завързани в найлонови пликчета и напъхани от грижливи ръце под камъни и скали. Никой не си прави ПР, това си е самата истина.

51

gogo

преди 11 години

Какво ви стана бре? На рилските езера ходих три пъти само миналата година (по различни поводи) хиляди хора и един фас не видях по земята! от къде ги измислихти тези *** и почиствания? Само един *** си изтъвра кучето и подгони (изплаши) дин от пасящите коне и щеше да изпочътпче хората. Но *** няма. Дори кошчета по хижите няма. Всичко в раницата и надолу. Явно хората могат да се научат бързо да пазаят...

fallback