Снимка: Impact Press Group
fallback

Областните управители на Хасково Ирена Узунова и на Стара Загора Недялко Недялков са поискали от военния министър Аню Ангелов в гасенето на големия пожар на границата между двете области да се включи и хеликоптер.

Причината е, че огънят е прехвърлил част от направените просеки снощи. Очаква се хеликоптерът да пристигне в късния следобед, като той ще черпи вода от близък водоем.

По обед днес бе регистриран втори пожар в района на Тополовград. Причината и този път е техническа - искра от косачката, прикачена към трактор.

Инцидентът е станал в село Радовец, което е на границата между Хасковска и Ямболска област.

Искрата е подпалила сухи треви. Веднага на място са изпратени 4 пожарни автомобила и  група пожарникари, които много бързо са потушили пламъците, съобщи за Dnes.bg инспекторът от хасковската пожарна Пламен Петков.

Междувременно повече от 24 часа над 300 пожарникари, военни, горски и доброволци с 60 машини се опитват да локализират пожара на границата между областите Хасково и Стара Загора.

Унищожени са над 3500 дка гори и лесонепригодни площи в землищата на тополовградските селата Българска поляна, Орлов дол и Хлябово и старозагорското Главан.

Няма опасност за населението, но огнеборците се опасяват, че заради високите температури следобед и силния вятър пожарът може да се разрасне. Разработен е план за евакуация на хората при нужда.

Oще по темата

Пътят Голямата звезда - Главан продължава да е затворен заради задимяване.

От тази сутрин Мобилна автоматична станция на Регионална лаборатория – Стара Загора към Изпълнителна агенция по околна среда измерва качеството на въздуха в района на пожара. Засега не са отчетени превишения и няма риск за здравето на хората, успокояват от местната екоинспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ала

преди 11 години

не са ли подготвени вече всяко лято за тези пожари?

14

su

преди 11 години

жегата ни прави лошо шеги

13

rex

преди 11 години

До 1. Ти див селЕнин! А да пожелаваш на някой ..... "да гори" ....... каквото пожелаеш се връща. Внимавай!

fallback