Снимка: Булфото
fallback

Иран обвини Израел за терористичния атентат на летище „Сарафово“ в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи, българският шофьор на техния автобус и самият атентатор.

Oще по темата

Силните думи изрече постоянният представител на страната в ООН Мохамед Хазаи по времена дебатите за Близкия изток в Съвета за сигурност в Ню Йорк, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Подобна терористична операция може да бъде планирана и извършена само от същия този режим, чиято кратка история е пълна с операции на държавен тероризъм и убийства, целящи да замесят други в името на теснополитически изгоди“, заяви Хазаи.

Иранецът привежда като аргумент и факта, че само няколко минути след терористичното нападение в Бургас израелски официални представители са обявили, че зад него стои страната му.
 
"Ние никога не сме предприемали и няма да предприемем подобен презрян опит срещу невинни хора. Бих могъл да приведа много примери, които показват как този режим е убивал собствените си граждани и невинни евреи през последните 20 г.“, добави иранският дипломат.

Посланикът на Израел в ООН Хаим Ваксман пък заяви, че отпечатъкът на Иран може да се види върху бомбеното нападение в България, както и върху десетки други заговори през последните месеци по целия свят.

В изявление израелският посланик окачестви твърденията на иранския си колега като ужасяващи, но не и изненадващи.

Те идвали от същото това правителство, което казва, че нападенията от 11-и септември са теория на конспирацията и отрича Холокоста.

Някои анализатори смятат, че Иран се опитва да отмъсти за смъртта на няколко свои учени, участващи в спорната му ядрена програма.

Техеран обвинява за тези убийства Израел и САЩ. През последните месеци израелски дипломати в няколко страни станаха мишена на нападения от атентатори, които според еврейската държава са действали по нареждане на Техеран, припомня агенцията.

"Дошло е времето светът да сложи край на тази кампания на терор, веднъж и завинаги", заяви израелският постоянен представител в ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

312

за 343

преди 11 години

Евреин си не, българин. Имало е холокост, да. Чист бизнес за измама на Германия. Всичко останало е лъжа. Посочените жертви, за които е осъдена Германия са 6 млн евреи. Чиста лъжа. Поскле са намалини до 1,5 млн. А кой ще компенсира Германия. Общия брой на жертвеите е бил не повече от 300 хиляди. Другото са еврейски бизнес лъжи.

311

муспи

преди 11 години

666, ти не ги мразиш а те пък те мразят. Това са човешки понятия адресирани към обездушени същества. Те трябва да се избиват като ***, въшки, с хигиенна цел, а не с умраза. Иначе хората ще загинат от най презряната смърт, от ***. Приемайки ги за одухотворени като нас същества ние се самоубиваме.

310

bg

преди 11 години

Holokost e imalo,okolo 1-1,5 miliona evrei sa zaginali.

fallback