Село Бисер отново заживя. Снимка: БТА
fallback

Искахме да върнем живота в с. Бисер и смятам, че го постигнахме, обяви вицепремиерът Цветан Цветанов, който заедно с министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и председателят на БЧК Христо Григоров връчиха в Бисер ключовете за новите къщи на десет от семействата, чиито домове бяха разрушени при наводнението в началото на февруари.

"Когато споделяхме тежките мигове след наводнението, имахме една надежда  – селото да продължи да живее. Това означаваше да положим максимални усилия и да възстановим домовете на хората”, допълни още Цветанов.

"Три месеца на огромен труд и огромна отговорност – не само на строителите, но и на доброволците на БЧК, и на правителството в лицето на вицепремиера Цветан Цветанов, предшестват това събитие. То стана възможно, защото българският народ отново отвори сърцето си и показа съпричастност и готовност за помощ”, обърна се към събралите се и председателят на БЧК Христо Григоров.

10 са завършените новоизградени къщи в с. Бисер, 30 се строят в момента. По-рано през деня Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет в обновения храм на селото „Св. Св. Кирил и Методий“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

ilteko

преди 11 години

До БатБулгар: Тези хора се уредиха, а другите, в мухлясалите къщи, как се чувстват, Или не са гласували за правилния човек. Безобразие!

92

Ime

преди 11 години

БатБулгар не търся теле, просто така знам и се изненадох. Просто не ми се иска а е поредната ПР акция, както много други.

91

Анонимен

преди 11 години

Kogato se pravi ne6to - za6to se pravi , kogato ne se pravi - za6to ne se pravi ! Abe nqmate ugodiq ! Bravo na GERB !

fallback