Пред хотела веднага е поставена охрана. Снимка: Булфото

Няма анулирани резервации на туроператори за почивки на израелски туристи в “Албена“, съобщи Руслан Йорданов от пресцентъра на черноморския комплекс.

В “Албена“ са предприети допълнителни мерки за сигурност след атентата на летище “Сарафово“ в Бургас. В курорта вчера е имало 70  граждани на Израел, които са посрещнали новината за атентата в хотела, в който са били отседнали.

Пред входа веднага е разположена полицейска охрана. Летовниците през цялото време са следили за случващото се в Бургас по телевизионните канали.

Израелските туристи вече са отпътували за родината си, но не са прекъснали почивката си принудително, а краят на ваканцията им съвпадна със събитията.

В “Албена“ днес се е състояло съвещание по сигурността, като са дадени конкретни инструкции на администраторите на рецепциите и другите служители в хотелите и ресторантите.

В комплекса има специалист по сигурността, а три фирми следят за охраната на хотелите, автогарата, контролно пропускателния пункт към ваканционното селище и други обекти, допълни Руслан Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase