Джон Лоутън пее и сочи изгрева на 10-те хиляди поклонници на „Джулай морнинг“. Снимка: Impact Press Group

Над 10 хиляди поклонници на „Джулай морнинг“ посрещнаха първия юлски изгрев, пеейки в Камен бряг едноименната неостаряваща песен заедно с един от лидерите на Uriah Heep - Джон Лоутън.

Община Каварна организира повече от десет години събитието, в което винаги има много музика.

Струпването край местността „Огънчето“ е рекордно у нас, направи калкулацията БТА.

Почитатели на първия юлски изгрев бяха разгърнали палатковия лагер на около три квадратни километра още през предишния ден.

След падането на нощта в бивака вече горяха десетки огньове, а китари огласяха скалистото плато. Хипарската атмосфера беше с мирис на кебапчета.

В 4.30 часа на сцената се качиха момичетата от силистренската рок група „Джи рок“. След тях градуса на емоцията покачиха "Команда 5".

Точно в 5.00 часа се появиха Б.Т.Р., които подготвиха за изгрева малкото унесли се в сън, подготвяйки ги за един от вокалистите на вечната британска банда Uriah Heep  - Джон Лоутън.

Той поздрави на чист български меломаните с думите "Добро утро, как сте?".

Малко преди слънцето да се покаже над морето, той поде химна на празника "Джулай морнинг". Джон Лоутън подпука поредицата от емблематични песни като „Sympathy“, „Free Me“, "Come back to me", „Lady in black“

Свежият утринен концерт закриха изпълнителите от „Гранулом“.

„Това е пътят да се избегне забвението на някогашния хипарски обичай, който е феномен за България. „Джулай морнинг“ е най-хубавото, което общината е правила досега.  Получи се прекрасен празник, без никакви инциденти, хората са весели, щастливи и се надявам пак да идват в Камен бряг“, заяви кметът на Каварна Цонко Цонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase