Проектът Дунав мост 2 при Видин-Калафат е изграден на 72 процента. Снимка: БТА
fallback

Проектът Дунав мост 2 при Видин-Калафат е изграден на 72 процента, съобщават от информационния офис на проекта.

Прилежащата инфраструктура, която води до моста, пък е завършена на 88 %.

В сряда бе издигнат и последният стълб на моста при Видин - четвъртият в плавателния участък на реката, който достига височина 44,76 метра. В основата му има 24 пилота на дълбочина до 78 метра.

За предпазване на фундамента на стълба от сблъсъци с кораби или други тежки предмети, ще бъдат поставени общо 19 двойки защитни елементи, всеки един от тях с тегло от 80 до 120 тона. Пет двойки от тези елементи вече са монтирани.

Oще по темата

Връхната конструкция на моста при стълб 9 в плавателния участък на реката вече е съединена с цялостната конструкцията на моста от неплавателния.

Общо 178 сегменти с тегло до 240 тона ще изграждат тялото на моста в плавателния участък на Дунав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Любо

преди 12 години

Знам че няма нищо общо с темата , но най голямата простотия на това правителство е ,че коментира как дали на ниска цена да се строй някой лот от магистрала Г-да управници разбирате ли ,че така подбивате цената на под изпълнителите който умират от глад заради вашите безумни глупости.Имате 9млрд евро да усвойте и не можете защото искате да приберете и 9-те.Като стане и този мост Бойко ще си го препише и ще резне лентата Старая се да не мисля нищо за политика, но вие го натяквате и натиквате постоя

7

do 5

преди 12 години

ами добре, но е много зле настилката сега, особено от румънска страна. Вход за лека кола от България - 4 лв. От Мамалигария - 26 леи (около 12 лева) ?!?

6

Цoла Драгойчева

преди 12 години

Ура, другари и другарки! Благодарение на всеотдайните грижи на Партията и лично на другарите Станишев и Първанов, България всеки ден доказва прогресивната роля на Коминтерна и ВОСР. Да живее ВОСР, другари!

fallback