Снимка: Булфото
fallback

Открити са телата на издирваните двама жители на харманлийското с. Бисер, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Така жертвите от наводнението в селото, което стана в понеделник след пропукване на стенатата на язовир „Иваново“, станаха официално шест.

Семейството беше в неизвестност след потопа, в издирването му дори се включи и куче от БЧК. Телата им днес са открити от жител на селото при разчистването на последиците от наводнението.

Телата на възрастните съпрузи са били на два метра един от друг и на 300 метра от къщата, в която са живели.

Вчера стотици хора се простиха с Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов, които загинаха при водния ад в селото.

Oще по темата

Още четирима души намериха смъртта си при бедствието в Хасковска област. Край село Бориславци загинаха  Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

Обстановката в бедстващия регион се нормализира, продължава да идват помощи за нуждаещите се хора, пострадали при наводненията.

От 11 до 13 февруари в читалището на село Бисер ще бъде организиран стационарен пункт за раздаване храна на населението. На нуждаещите се жители от с. Бисер се оказва първа психологична помощ.

Междувременно кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в ликвидирането на последствията от стихията в село Бисер.

Доброволците, които искат да помогнат за разчистването на пострадалите къщи, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До 13

преди 12 години

Два дни бях с бан, без да съм написала и част от глупостите на ***.А той продължаваше да се*е , тук, четох го.Което какво ви говори? Едно единствено, че *** е ***.А, да и да не пропусна.Няма да се учудя , и сега ако ми треснат бан, но тогава вече ще пусна официална жалба жалба до съвета за електронни медии за нарушаване на правата ми!може да пусна и жалба в полцията.

20

8-ия ден

преди 12 години

Възрастните съпрузи - разбрахме, че са около 65 годишни - имали са години още живот...Страшна смърт - дано са били заедно в гибелта и някъде на по-добро място...Да почиват в мир !Ужасно е...всичко, което се случи е престъпление, за което платиха невинни.

19

Федаин

преди 12 години

До 27 - Аллах е същият този Бог и на муслимани и на християни и дори на евреи. Това, че общата ти култура е ниска е друг въпрос.

fallback