Снимка: Impact Press Group
fallback

Продължава да бъде усложнена обстановката на територията на страната след наводненията в Южна България, съобщиха от МВР.

Остава обявеното бедствено положение в области Хасково и Кърджали, и община Гълъбово.

Евакуираните граждани от засегнатите населени места са настанени в съседни населени места или при роднини, осигурени са храна, одеяла, питейна вода.

Екипи на МВР, МО, БЧК и други продължават спасителните действия в района на с. Бисер, община Харманли. Вчера след бедствието в региона загинаха осем души, а двама се издирват.

Oще по темата

Около 70 военни и служители на МВР с 12 специализирани автомобила продължиха с отводняването и претърсването на къщите през нощта.

В националния щаб постъпват предложения от граждани за настаняване на евакуирани от засегнатите населени места.

Предстои от поделение на МО в област Стара Загора да се изпрати тежка инженерна техника за осигуряване проходимостта в района на сeло Бисер.

В Свиленград най-тежко е пострадал квартал Герана. Той е наводнен, а служители на Министерството на отбраната са евакуирали 75 души. Половината от тях са настанени при роднини, а другите са приютени в общинска сграда. 

Язовир Иваново е със залята площ 503 дка и след аварията са изпуснати през язовира 3,145 млн. куб. метра водна маса, което е причина за нанесените големи щети в с. Бисер и покачването на нивото на река Бисерска.

Язовир „Ивайловград” продължава да прелива с 269 куб. м. в секунда от преливника и 270 куб. м в секунда от ВЕЦ.

Продължава контролираното изпускане на вода от язовир “Студен кладенец”. Отворена е едната клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 234 куб.м. в сек. и 143 куб. м в секунда от ВЕЦ.

На територията на страната преливат още 4 от комплексните и значими язовири - яз. Боровица – с 0,060 куб.м/ сек, яз. Камчия – с 14 куб.м/ сек., яз. Ясна поляна – с 1,3 куб.м/ сек., яз. Йовковци – с 8,7 м3/сек.

Язовир "Панчарево" е замръзнал, има 30 см лед и свободен обем 1,9 милиона кубически метра.

По данни на басейновите дирекции в засегнатите области броят на малките язовири е: Хасковска област – 230 броя, Област Кърджали – 78, Област Стара Загора – 197.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ANONIMEN

преди 12 години

RE6ENIETO SPORED MEN E PULNA NACIONALIZACIQ NA VSI4KI BODOEMI I QZOVIRI.DURJAVATA DA NE ABDIKIRA ,A DA E PULNOVLASTEN SOBSTVENIK NA NACIONALNITE BOGATSTVA.DA NE SE DAVAT QZOVIRI NA KONCESIQ NA MUTRI I NEDOKAZANI BIZNESMENI S NEQSEN PROIZHOD NA PARITE.

23

Читател

преди 12 години

Ще пратя не един , а 10 sms-а, но искам да науча от медиите ,че В.Златев, В.Спасов-Черепа, двамата герговци - Красимир и Георги, Батков, Г.Ганчев и т.н. ; професорите Мингова и Груев, генерал от съдебната власт Пенгезов, висшите съдии Урумов, Пенгезов, Икономов и цялото съдебно войнство, политиците и депутатите са отделили първите по 10 хил.лв, а съдиите, политиците и онези от НС по 1000 лв за бедстващите. А иначе те за пореден път да се стискат, а аз да им измивам очите, хич не ми е приятно.Вие, медиите, защо не поканите посочените да отделят по някоя хилядарка за бедстващите? Или те и в благотворителността са недосегаеми?! А вие не смеете да се обърнете към тях,защото си ратет столчето, на което седите ?!

22

Шумен

преди 12 години

Искам да помогна на тези хора още повече, че са ми земляци. Малко хора знаят какви прекрасни хора живеят в този край.

fallback