Снимка: архив, Булфото

Над 50 закъсали тира са били извлечени снощи в участъка на Мойсеев баир по пътя Русе - Бяла. Това съобщи началникът на Областното пътно управление Минчо Минчев. Главният път беше затворен в 16 часа по искане на Минчев. Движението е било възстановено към 19,30 часа.

Общо 9 машини са участвали при извличането на тежкотоварните камиони. На място е била концентрирана техника на Областно пътно управление, областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" и на пътноподдържащите фирми. В акцията са се включили и 3 машини от Плевен и Велико Търново.

"Причината за създалата се ситуация не е непочистеният път, а недисциплинираните шофьори на тирове. Не можехме да ги накараме да излязат от камионите си и да си сложат буксир, с който да ги издърпаме. Повечето от тях бяха без зимно оборудване и с неподходящи гуми. Нямаха вериги и елементарни приспособления", каза Минчо Минчев.

Той информира, че около 2 часа тази нощ са били отворени за движение и пътищата Русе - Басарбово - Иваново и кв. "ДЗС" - с. Щръклево - с. Нисово. Към 9 часа днес всички пътища в Русенско са проходими при зимни условия. През изминалото денонощие са работили 35 машини за опесъчаване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase