fallback

Общ преглед

 

Хиляди българи излязоха днес по улиците на десетки български градове, за да протестират срещу добива на шистов газ в страната.

София

Над 1000 столичани се събраха в съботния ден пред храма "Св. Александър Невски" и скандираха с развяти в ръце плакати срещу сондажите в България. Мотото на протеста бе "Българин остани и земята си защити!".

Варна

И в морската ни столица над 1000 души излязоха на протест по улиците на града. Те носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: "ЗаГАЗихте!". На протеста се раздаваха лепенки с надпис: "Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

Oще по темата

Добрич

Шествието премина по част от централната пешеходна зона на града – от градинката пред църквата "Свети Георги" до площад "Свобода". Участниците бяха издигнати плакати: "Земята е на българите, а не на управляващите", "Спрете протакането с незабавен мораториум", "За чиста Добруджа, без шистов газ".

Шумен

350 души от различни възрасти тръгнаха на шествие от Градската градина, преминаха през пешеходната зона на бул. "Славянски" и сградата на Областна управа и завърши пред театъра в града. През целия си път протестиращите бяха придружавани от кукери, които със своя танц символично гониха злото.

Плевен

В протестната акция в града се включиха и представители на десетки екологични и неправителствени организации. Те раздаваха информационни материали на гражданите и събираха подписи в подкрепа на своята кауза против прилагането на метода на "хидравличния удар за добив на шистов газ".

Велико Търново

Стотици се събраха на протест срещу добива на шистов газ и в старопрестолната ни столица. В ръце мъже и жени носеха плакати, част от които гласяха: "Парламентаристи спрете фракинга на шисти", "Аз пия вода, а не пари, а ти?", "Не ГАЗете водата ни!", както и плакати с изобразена на тях горяща вода.

Бургас

Десетки хора скандираха срещу добива на шистов газ и в морския ни град. Протестът им се проведе на площад "Тройката". Организатор на проявата бе инициативен комитет "За чиста България".

Шествия и протести се проведоха още в Пловдив, Русе, Смолян, Благоевград, Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

641

Анонимен

преди 12 години

вие ненормални ли сте?! я се замислете малко! "в интернет пише, че шистовия газ е опасен"... а АЕЦ да не е безопасен? защо никой не протестираше срещу Белене?!?!?!

640

случаен

преди 12 години

Ако може да направите тази хубава страна и калпави управници на ***- ще го направите. Ако зависеше това от някой от вас-абсолютно. И защо. Мже би защото си мислите , че някои ще ве снабдява на ниска цена? Лъжете се. Хем ще оплескате страната , хем ще продължавате да си плащате същото. Раходите по сондирано и извличането при този метод ще са по скъпи и защо просто не помислите да запазиме единсвенното хубаво нещо което имаме -ПРИРОДАТА.

639

Анонимен

преди 12 години

Спряха Бургас-Александруполис и спря една от най-голямата далавера на агент Гоце - българският Каппи туто ди Каппи. Заради ангажимента му и активното лобиране за тези проекти, наречени с гръмкото име Голям шлем, енергийната мафия /наша и руска/ го стимулира с много милиони за да лобира от най-високото място за този проект.И сега след като не можа да изпълни обещанието си към нея и да се отблагодари на руските си покровители, дедо Гоцко е бесен от това неблагоприятно развитие на нещата, бизнеса му с енергийната мафия ще секне, а от там и постъпленията в Гоцевите авоари в Швейцария ще намалеят драстично! За това сега дедо Гоцко хапе като бесно куче чрез копоя си Славчо Трифонов от БТВ-то, който всяка вечер с идиотската си трупа от *** работи за благото на Гоцевите другари-олигарси, които умират от яд, че Бат Бойко ги отстрани от държавната хранилка и сега пишман милионерите няма какво да крадат! А сега е на път да секне и другата добре замислена далавера с АЕЦ Белене, от която триперливия Гоцко се надяваше да прибави още милиони към Швейцарските си сметки! Впрочем голяма част от милионите на Гоцко дойдоха още преди години, когато се започна изграждането на АЕЦ-а и 1 милиард лева потънаха в червени фирми, като резултат сега си имаме един огромен гьол-символ на комунистическата алчност и некадърност!!!!! А за Шистовия ГАЗ трябва да се знае, че от 2 г. една Румънска и една Руска фирма на РОСНЕФТ извършват такива проучвания в Добруджа! Къде бяха тогава платените природозащитници, които сега с комсомолски плам организират днешните протести. Работата е там, че червената енергийна мафия прави всичко за да осигури още години грабене на БГ народа и пълна зависимост от Русия. Това се долни продажници, лошото е че хората им вярват. Снощи по ТВ професорка от БАН потвърди, че сега след 60 г. работа по добива на газ, технологията е толкова напреднала, че е минимизиран всякакъв риск , но всичко се преекспонира за да не нарушим случайно интересите на Русия и нашата енергийна мафия, които от години ни доят като послушни овце и искат това да продължава вечно!

fallback