641

Анонимен

преди 12 години

вие ненормални ли сте?! я се замислете малко! "в интернет пише, че шистовия газ е опасен"... а АЕЦ да не е безопасен? защо никой не протестираше срещу Белене?!?!?!

640

случаен

преди 12 години

Ако може да направите тази хубава страна и калпави управници на ***- ще го направите. Ако зависеше това от някой от вас-абсолютно. И защо. Мже би защото си мислите , че някои ще ве снабдява на ниска цена? Лъжете се. Хем ще оплескате страната , хем ще продължавате да си плащате същото. Раходите по сондирано и извличането при този метод ще са по скъпи и защо просто не помислите да запазиме единсвенното хубаво нещо което имаме -ПРИРОДАТА.

639

Анонимен

преди 12 години

Спряха Бургас-Александруполис и спря една от най-голямата далавера на агент Гоце - българският Каппи туто ди Каппи. Заради ангажимента му и активното лобиране за тези проекти, наречени с гръмкото име Голям шлем, енергийната мафия /наша и руска/ го стимулира с много милиони за да лобира от най-високото място за този проект.И сега след като не можа да изпълни обещанието си към нея и да се отблагодари на руските си покровители, дедо Гоцко е бесен от това неблагоприятно развитие на нещата, бизнеса му с енергийната мафия ще секне, а от там и постъпленията в Гоцевите авоари в Швейцария ще намалеят драстично! За това сега дедо Гоцко хапе като бесно куче чрез копоя си Славчо Трифонов от БТВ-то, който всяка вечер с идиотската си трупа от *** работи за благото на Гоцевите другари-олигарси, които умират от яд, че Бат Бойко ги отстрани от държавната хранилка и сега пишман милионерите няма какво да крадат! А сега е на път да секне и другата добре замислена далавера с АЕЦ Белене, от която триперливия Гоцко се надяваше да прибави още милиони към Швейцарските си сметки! Впрочем голяма част от милионите на Гоцко дойдоха още преди години, когато се започна изграждането на АЕЦ-а и 1 милиард лева потънаха в червени фирми, като резултат сега си имаме един огромен гьол-символ на комунистическата алчност и некадърност!!!!! А за Шистовия ГАЗ трябва да се знае, че от 2 г. една Румънска и една Руска фирма на РОСНЕФТ извършват такива проучвания в Добруджа! Къде бяха тогава платените природозащитници, които сега с комсомолски плам организират днешните протести. Работата е там, че червената енергийна мафия прави всичко за да осигури още години грабене на БГ народа и пълна зависимост от Русия. Това се долни продажници, лошото е че хората им вярват. Снощи по ТВ професорка от БАН потвърди, че сега след 60 г. работа по добива на газ, технологията е толкова напреднала, че е минимизиран всякакъв риск , но всичко се преекспонира за да не нарушим случайно интересите на Русия и нашата енергийна мафия, които от години ни доят като послушни овце и искат това да продължава вечно!

638

случаен

преди 12 години

Вие май съвесем го ударите на фантазии и политика. А проблемът е екологичен , ако не сте разбрали.Има ли опасни химикали , които ще се използват при сондирането- има. Това ми стига за да съм против , защота всички и най вече аз, ям хляб , който идва от там. Отровен хляб не искам да ям. Днес в Добруджа , утре в Тракия., следва Черноморието , а защо не и в Софийското поле.Кой ще доъде да сондира само на едно място??? Евала на младите , ммислищи хора , отишли да протестират.

637

антикомунист

преди 12 години

Защото идеята идва от САЩ като възможност да НАМАЛИМ ЗАВИСИМОСТТА СИ ОТ КРЕМЪЛ, тук се организира ОТ ПЕТАТА КОЛОНА НА МОСКВА този протест с хора,които до вчера не знаеха ,не бяха чували думата шистов газ.Ползата за България,ЕС и НАТО е,че можем да засечем и вземем на отчет центровете на ПЕТАТА КОЛОНА тук. Защо протестиращите умници НЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ АЕЦ "Белене"? РИСКОВЕТЕ И ЗАПЛАХАТА ОТ ЕДНА АЕЦ,особено като ще е руска, СА НЕСРАВНИМО ПО-РЕАЛНИ И ФАТАЛНИ,отколкото съчинените шистови проблеми.

636

БББ

преди 12 години

Ще стане като с протестите за високите цени на горивата..... Ще дадат пари на организаторите на протеста а на останлите среден пръст и обещания.

635

Николай

преди 12 години

За пореден път медиите в България си затвориха очите, репортажа на CNN беше по-подробен. Браво !

634

Анонимен

преди 12 години

Шистов газ и ПРО, това е спасението! Който не му харесва - еднопосочен билет накъде изгрев слънце.

633

333

преди 12 години

Чета,чета и какво да видя,голяма част от хората плюят ГЕРБ,странно,а защо на изборите за президент допуснахте да спечелят ГЕРБ,защо не отидохте и не гласувахте,а те си купиха мандата,ЗАЩО,а сега какво ще правиме,те ако са решили ще си дадът старт на проекта и толкова....трябва да сме силни и единни,за да разберат че така не може,нека крадът,то на всякаде крадът управляващите,но с мярка,а не като у нас....стига,Г-н Борисов,нали се зарекохте че ще сте новият Левски,че ще възродите България........

632

песимист

преди 12 години

Нацията с най висока смъртност, с най бедния народ в Европа ,с най болния народ, а сега на всичкото отгоре остава и да ни унищожат красивата природа. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА НИ СВЕТНЕ ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА.

631

Анонимен

преди 12 години

ШГ ще се добива въпреки Газпром!

630

Анонимен

преди 12 години

Не на газа,не на андронният колайдер,не на тока от АЕЦ,не на ГМО и зъбатите домати,не на консервантите,не на конското мясо в салама,не на хормоните по *** и пилета,не на нитратите в доматите,не на жисием клетките,не на избиването на китовете и пандите...айде на лоените свещи и сухите *** за отоплениеее...

629

Русофил Газпрочик

преди 12 години

Не искам шистов газ, щото няма комисионни от ГАЗПРОМ. Искам само руски газ, защото там са мангизите.

628

Караджова

преди 12 години

Искаммм шифтовв газзззз щото ще си изкарам добри кинти какво ми е зор за вас бе бастуни

627

Google

преди 12 години

Потърсете в Гугъл: "Лекари призовават за прекратяване на фракинга опасен за здравето" --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>> НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ! <<<<<<<<<<

626

rumen221

преди 12 години

За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ Защото след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... на България АЕЦ Белене е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ,- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва 1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 75 СТОТИНКИ!!!2. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 3 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!- За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

625

varg

преди 12 години

Не на шистовия газ

624

никой

преди 12 години

Направо ме кефите. Тези дни Б.Б ще се среща с Меркел. Дано да не последва след това извинение за казаните думи за плащанията на България на закъсалите страни Случвало се е. Пак моье да се случи. Тук всичко може да се случи. В България. Както и да се подпише Договор за плащане на все още неоткритят газ. Нищо чудно. Ако г-н Божков е подал оферта за строежа на магистрала Струма, пак той ще я спечели. Случва се. Дано да не открият газ. Дано протестите да ги вразумят. И това се случва.

623

Анонимен

преди 12 години

Единствената разлика между технологията за добиване на "шистов газ" и досега използваните технологии е, че американците са изнамерили начин да сондират под наклон и дори хоризонтално, а не само вертикално. Иначе същите химикали се ползват и сега.

622

Анонимен

преди 12 години

Освен това филмче има и друго - пресконференции, на които се изнасят страшни неща. Пресконференции в България. ------------ Гледах такава пресконференция, пълни глупости, изсмукани от пръстите и пак основните им доказателства са тези - водата от чешмата щяла да се запали. А газа разбира се, че ще е по-евтин - няма да има транзитни такси.