Напрежението в Катуница избухна през септември 2011 г. Снимка: архив, БТА
fallback

"Началниците на районните управления в Садово и Асеновград са наказани с порицание, а младшият полицейски инспектор в Катуница е пенсиониран", това заяви пред Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов. 

Дейността на полицията в района на Садово и Асеновград е проверена заради размириците в Катуница след убийството на 19-годишния Ангел Петров през септември миналата година.

Oще по темата

Причина за наказанията са слабости в документацията и технически пропуски.

Тодор Чонов обяви, че проверката на Инспектората на вътрешното министерство не е установил нарушения в управленията или прикриване на сигнали срещу фамилия Рашкови.

"Анализът на действията ни показа, че сме действали адекватно, защото не допуснахме насилие и ново проливане на кръв", обяви още Тодор Чонов.

Шефът на пловдивската полиция припомни, че срещу провъзгласилия се за Цар - Кирил Рашков, се води и разследване за неговото съучастие в подготвянето покушение на висш магистрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

анонимен

преди 12 години

Боже,боже,убити младежи,незаконни фабрики за алкохол,незаконни палати,заплахи ,ДНСК чакат някой да ги сезира,полицията прикрива жалбите,прокурорите се правят на ощипани свраки и говорят смехории по медиите и какви ли не още безобразия - накрая 1 пенсиониран полицай от РПУ Асеновград,който се оказа виновен за всичко.Върха на цинизма!Господа Управляващи, не мислите ли че време да "пенсионирате" всички началници на служби,главни прокурори и незнам още какви,които толкова години са бездействали

31

До #26

преди 12 години

Не говорим за полицаите, които вечерта в Катуница охраняваха палатите на Рашкови, а за тези от РПУ-Асеновград, които цели 22 години са си затваряли очите пред престъпленията на Киро (той през този период произведе не стотици, а хиляди тонове менте алкохол) , както и за полицейските чинове от областен ранг, които стояха диван-чапраз пред *** - виж коментар 23. Говорим и за следователите и прокурорите, които също си мълчаха, а след прегазването на Ангел първите, които се опитаха да изкарат убийството ПТП, бяха обл.шеф на МВР Т.Чонов и окр.съдия Иван Даскалов. Да не говорим, че охраната на дворците беше осъществена, доколкото си спомням, от жандармерия и специални полицейски части.

30

Анонимен

преди 12 години

ТЕЗИ *** ФАМИЛИИ СА МАША В РЪЦЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ РАШКОВ НЕ СЕ Е ОТЧИТАЛ НА КОСТОВ,СТАНИШЕВ И БОРИСОВ ?КАК СЕ ПОКРИВА ФАБРИКА ЗА ФАЛЧИВ АЛКОХОЛ ? ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ? НАКРАЯ НЯКАКВО МИЛИЦИОНЕРЧЕ ИСКАРАХА ВИНОВНО,БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ ОСВЕН ОТ СУБСИДИИ СЕ ИЗДЪРЖАТ И ОТ НАРКОТИЦИ

fallback