Кирил Рашков в съда Снимка: архив, Булфото
"Ще ти отрежа главата!" Тази заплаха по телефона е получил жителят на Катуница Петко Кирчев. Мъжът подаде сигнал в Районното управление на Асеновград срещу близки на провъзгласилия се за Цар – Кирил Рашков.
 
Заканата за убийство е дошла от племенника на Цар Киро  - Георги Илиев и неговия син.
 
"Два дни преди Нова година получих обаждане по телефона и в него роднините на Рашков се заканиха, че ще ми отрежат главата, тъй като смятали, че аз съм сигнализирал МВР заради кражба на ток в селото", разказа пред Dnes.bg потърпевшият.
 
Заплахата идва в деня, в който екипи на пловдивската полиция и електроразпределителното дружество EVN установиха, че електромерът на една от къщите на Рашкови е прикачен незаконно към трафопост и така не се отчита реално консумираната енергия.
 
Заподозрян в кражбата на ток беше именно племенникът на Рашков – Георги, но той не беше задържан поради липса на достатъчно доказателства срещу него.
 
В момента в следствения арест се намират самият Цар Киро и внукът му Кирил заради закани за убийство, отправени към лелята и чичото на прегазения Ангел Петров от Катуница.
 
Убийството на 23 септември миналата година потресе страната, а местните сочат Рашков за поръчител.
 
В същото време днес състав на Пловдивския окръжен съд трябва да реши дали да пусне от ареста Спас Христов и Георги Йорданов.
 
Двамата са обвинени в прегазването на двама полицаи и двама младежи в нощта на зверското убийство на Ангел и обжалват мерките си за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase