Снимка: Архив Булфото
fallback

Намереното преди дни в Стамболийски изоставено новородено момченце е вписано в регистъра за пълно осиновяване, съобщи директорът на Дирекция "Социално подпомогане" в Пловдив Надя Танева.

Тя уточни, че днес бебето е настанено в Дома за медико-социални грижи с името Христо, след като не са били открити майката или този, който го е оставил.

Тя добави, че най-вероятно бебето е родено извън здравно заведение, но все пак определи майката като “достатъчно съвестна“, след като го е оставила на място, където може да му се окаже помощ.

Танева изрази отпимизъм, че Христо ще бъде бързо осиновен, тъй като по последни данни одобрените за осиновяване семейства в Пловдивска област са 48, от които 35 в града.

Oще по темата

Други 72 семейства пък имат разрешение за вписване в регистъра за осиновяване.

Две са основните причини за изоставянето на новородени, допълни Надя Танева.

Според нея едната е финансова, а другата е нежелана или непланувана бременост при отсъствието на баща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Бабет

преди 12 години

Аз се опитвам да взема детенце от дом за деца, болничко едно, обаче, то процедури, то чудеса. Не знам дали ще издържа до края. А толкова хора чакат за осиновяване. Много ни е тромава социалната система. Много са чиновниците там. Трябва спешно да се направи нещо, защото аз знам поне 30 деца, които мизерстват при родителите си и никой не се интересува от тях - къде са тук социалните. Знам, как се краде в домовете за деца и тук социалните се правят че ни са чули, нито видели.

20

pena

преди 12 години

''При отсъствието на баща''- изкарахте всички *** деви.

19

ввв

преди 12 години

Божее,колко са нагли тия в Закрила на детето!Аз съм номер 4560 в регистъра за осиновяване на област Пловдив и чакам от м.7.2010г да ме потърси някой...

fallback