Снимка: Impact Press Grouр
fallback

И астрономически, и на практика зимата започна. Сняг вали почти в цялата страна. Само по Черноморието вали дъжд.

От сутринта огромни задръствания има навсякъде в София. Почистени са някои булеварди, но като цяло улиците в столицата нe са изчистени.

Шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева обяви, че всичките екипи на десетте снегопочистващи фирми работят.

"Чисти се непрекъснато. Цялата техника на фирмите е на улицата. Там, където има локален проблем, държим връзка с патрулите на КАТ – "Пътна полиция" и на Центъра за градска мобилност ", категорична бе тя тя.

Oще по темата

"Трудности при зимна обстановка винаги има, но целта е те да се преодоляват", допълни Георгиева.

От Столичната община твърдят, че са извършени обработки срещу заледяване на основните пътни артерии в София.

И през деня снегопочистващата техника ще продължи дейностите по поддържането на пътните платна, а при необходимост от избутване на снега може да се стигне до временно спиране на движението в някои участъци, докато бъдат почистени платната, обещават от "Московска" 33.

От общината призовават шофьорите да излизат с пригодени за зимните условия автомобили, както и да спазват правилата за движение.

Заради силен снеговалеж има ограничения на движението на МПС в област Благоевград.

Затруднено е движението по пътя Гоце Делчев-Петрич-Златарево – Гоце Делчев-Попови ливади и Петрич-Златарево.

През прохода „Предела” и пътя Благоевград - Станке Лисичково всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Ограничения на движението са въдени и в Смолянско.

Пътищатав областта  се опесъчават и осоляват от техника на областно пътно управление. Снежната покривка е 20 см. Поради гъста мъгла и видимостта е намалена.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета пре проходите  „Рожен”, „Пампорово”, „Превала” и „Печинско”.

Проходът Троян - Кърнаре е затворен за товарни автомобили. По пътя Пещера-Батак-Доспат всички МПС да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета, съветват от КАТ.

В цялата Кюстендилска област също вали сняг. В Рила и Кочериново снежната покривка е около 10 см. Около 3-4 см е натрупало в Кюстендил, Дупница и Бобов дол.

От Областното пътно управление съобщиха, че по пътя Кюстендил - ГКПП Гюешево са въведени ограничения за
движението на товарни автомобили. Те трябва да се движат в този участък без ремаркета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

111

преди 12 години

абе хора елате в петрич да видите какво става нищо нее почистено работи само едното платно и кво как да се разминат 2 коли НЕЩАСТНИЦИ са ния в пътното и после шофьорите били с летни гуми дадатова е българщината къдее бат боико да види кво става къде са кметовете ха ха крият се в миши дупки ужас всяка година е така нищо непочистено снегоринът с летни гуми закъсал смехория и ужас за шофьора които трабва да иде на работа НИКОИ НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ЛОША РАБОТА МНОГО ЛОША

133

Анонимен

преди 12 години

В 10 часа няма как да е почистено, защото до 9,30 има задръствания и не може да мине никаква техника. А да се чисти преди да е навалял снега е безсмислено. В14 часа повечетт улици бяха обработени с луга.

132

Анонимен

преди 12 години

Днес около10-11 ч. никъде в София не беше почистено. Да ви е честит премиера! по-добре не съм се чувствал никога!

fallback