Росен Русев. Снимка: БТА
fallback

Бившият председател на Хасковския окръжен съд Росен Русев, който бе разследван за злоупотреби със служебното си положение, е починал снощи.

Причината за смъртта на 47-годишния магистрат е сърдечносъдов проблем.

Вчера той е бил транспортиран по спешност в пловдивска болница, тъй като му прилошало на работното място. Лекарите обаче не успели да го спасят.

Росен Русев нашумя покрай кандидатурата си за председател на Апелативния специализиран наказателен съд, която по-късно оттегли от ВСС.

Изборът на 20 октомври обаче не се състоя заради започналата проверка от Върховна касационна прокуратура срещу Русев.

Той бе обвинен, че е излизал 7 пъти от страната, без да е в отпуск или командировка, в периода септември 2007 г. - декември 2009 г., като дори е ползвал служебната си кола и е навъртял 1700 километра.

Седмица по-късно ВСС отстрани Русев от поста председател на Окръжен съд-Хасково заради разследването за злоупотреба със служебното положение.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Anon

преди 12 години

Защо Господ взима най - добрите? Не знаете какъв добър човек беше! Коментарите ви са излишни...

74

Жоро

преди 12 години

Нямате никаква представа като човек какво прдставлява РОСЕН,та той осъди Куйович и разни други като него,а вие само знаете да плещите и да пишете гнусотии защото за това ви плащат.Мир на праха му,да му е лека пръста!!!!!

73

aa

преди 12 години

Ходил завалията даси види паричките в чужбина,но май нещо сие пречуствал дано гие по прехвърлил на някои негов челавек,иначе изгоряха паричките.Банките 4якат 10 години и после остават за тях ако никoй несе обади.От дето дошли там отишли,природъта всичко връща.

fallback