Снимка: Архив Булфото
fallback

В неделя сутринта продължава да бъде отцепен радиус от 150 метра в района на взрива на газопровод между пловдивските села Калековец и Стряма. Това съобщи за Dnes.bg дежурният в „Гражданска защита”.

При инцидента загинаха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Тази сутрин бяха вдигнати телата на загиналите мъже при инцидента. Това са работници на 36 и 53-годишна възраст от старозагорското село Загоре.

В района на експлозията не се допускат граждани и автомобили, тъй като все още е опасно да се влиза.

Oще по темата

През цялата нощ на мястото на инцидента са дежурили четири пожарни коли. 

40-годишен работник е все още с опасност за живота след взрива.

„Пациентът е с висока степен на изгаряния, има счупена лицева кост и фрактури на краката”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

До момента мъжът е претърпял няколко операции и се намира в реанимацията на лечебното заведение.

Вторият пострадал е с изгаряния от втора и трета степен в областта на таза. Настанен е в Клиниката по изгаряния и му предстои операция.

На мястото на инцидента са работили общо деветима души на фирма „Булгартрансгаз”. Петима са се отървали без наранявания. Всички са от Стара Загора.

Взривът е станал на няколко километра северно от магистрала „Тракия”. Най-вероятната причина за инцидента е високо налягане по време на ремонтните дейности на транзитния газопровод, който доставя газ от Румъния за Гърция и Македония.

„Започнали сме проверка на тежкия инцидент, който отне живота на двама работници и рани тежко други двама”, заяви пред Dnes.bg директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев, който снощи посети мястото на взрива.

Фирмата, която отговаря за транспортирането на газ,  поетапно намалява налягането в газопровода край Пловдив. По-късно през деня предстои оглед на мястото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

анти цветанов

преди 12 години

защо се мълчи за отвлеченото 17 годишно момиче от Перник! защо МВР спи, още ли "прави" избори? г-н Цветанов, нали преборихте организиранаа престъпнот, т.е. работеше за вас по време на изборите и сега... не смеее да ги пипнете. Така е и ъс случая Галерия, преди повече от година, колата на Сашо Диков и още и още. ОСТАВКА!!!

31

Dzver

преди 12 години

"Голям контрол и много издънки" - то, ако и тука контролът е бил, както на русенското пристанище, където Валя Ахчиева показа оня ден как се разтоварва нелегален кораб с гориво, който го няма на никакви екрани, без да има кьорав граничар и митничар наоколо, тя работата ясна...

30

Анонимен

преди 12 години

tova dobra novina li e PATRIOTI

fallback