Опожарените имоти на Цар Киро в Катуница. Снимка: архив, БТА
fallback

Ако има кой да плати имотите му, Цар Киро ще си тръгне от Катуница. Това заяви адвокатът на Кирил Рашков – Васил Марков, пред bTV.

“От разговорите ми с господин Рашков разбирам, че той няма нищо против имотите му да бъдат оценени и държавата да му ги плати, а той да отиде да живее на друго място. Ако те са незаконни, ще бъдат съборени”, каза защитникът.

По думите му Цар Киро е много зле – на инсулин, с четири байпаса и три инфаркта. “Не ви пожелавам на 69-70-годишна възраст да попаднете в затвора”, заяви още адвокат Марков.

„Разбирам реакцията на хората от село Катуница, но в крайна сметка живеем в правова държава – ако семейство Рашкови решат да си живеят там, няма какво да ги спре. Едва след като съдът постанови, че имотите им са незаконни, ще дойдат и багерите“, посочи адвокатът.

Той допълни, че предстои претърсване на един от имотите на семейство Рашкови. По искане нa „хората от разни форуми“, ще се търси злато там, обясни Марков.

Oще по темата
До настоящия момент семейството не е завело никакви искове. Живеем в правова държава и има образувани дознания в Районна прокуратура в Асеновград, които са именно за увреждания и палеж. Нека приключат самите разследващи органи, а след това най-нормалното нещо е фамилията да заведе искове. Хипотетично е да се каже за какви суми ще са те, каза адвокатът.

Рашкови изказват съболезнования на семействата на починалите момчета и са много благодарни на полицията за предприетите действия по време на размириците. В тази връзка не искам да се експонира, че Кирил Рашков ще съди Катуница или държавата. Той съжалява много за момчето, което е починало, обясни Марков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 12 години

Как да видят дали са законни,като са им закрити очите?*** сама каза,че са давали на управляващите пари.Ще ги бутнат единствено заради евентуалното съкровище от диаманти,че няма апаратура,която да ги засича.И ще ги бутат много внимателно тухла по тухла.Ако могат да ги намерят и откраднат.

121

БАЧКАТОР

преди 12 години

И кво сега 2 месеца разследващите не могат да проверят в регистрите дали къщите му са законни или не. Проверка , която нормално отнема 1 час време или по-малко. Има ли нотариален акт за имота , разрешение за строеж , акт 16? Тая работа много смърди, смърди откъм властта обаче.

120

Анонимен

преди 12 години

Егати наглият ***,крадени,че и ги продава!Това само в Бг може да стане!Я да докаже първо произхода на парите!Нали сме в Европа!

fallback