Славчо Атанасов Снимка: архив, Булфото

„I will be back”, или в превод на български „Ще се върна”, беше коментарът на загубилия битката за Пловдив и досегашен кмет на града Славчо Атанасов. Цитирайки репликите на холивудския актьор Арнолд Шварценегер, Атанасов показа, че няма да се откаже от нова битка за кметския стол в Пловдив.

„Аз съм единственият кмет в цялата българска история, който си отива с повече гласове, отколкото когато е дошъл на власт”, каза още Атанасов.

„Надявам се новоизбраният кмет от ГЕРБ Иван Тотев да не разиграе сценария Борисов-Станишев, при който през три дни да се оплаква пред медиите колко лош е бил Славчо”, допълни досегашният градоначалник.

Атанасов се надява да бъде направена ревизия на негово управление и чак след нея да се даде оценка за изтеклия му мандат.

„Няма да допусна предвидените протести срещу купения вот в Пловдив, призовавам привържениците си към спокойствие”, обяви Атанасов. Той ще сдаде властта в понеделник лично на новоизбрания кмет.

„В кабинета си ще оставя копието, на което беше набучено споразумението с правителството за приемането на софийския боклук и милионите обезщетение, които така и не видяхме”, обясни Славчо Атанасов.

В същото време партията, която подкрепя Атанасов, внесе в Административния съд искане за касиране на изборите в Пловдив и такова за ръчно броене на бюлетини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase