Нона Караджова, министър на екологията. Снимка: БТА
fallback

Не виждам причина пистите в Банско да бъдат затворени този сезон, заяви екоминистърът Нона Караджова след заседанието на Министерския съвет.

Тя обясни, че в момента се върши „една много неприятна работа“. Експерти на фирмата концесионер „Юлен“ и на министерството сравняват пистите отсечка по отсечка, за да открият има ли нарушения в договора.

„Искам да ви кажа, че в договора основният проблем не е дали 90 или 130 км да са съоръженията и пистите“, уточни тя.

„Проблемът е, че това е абсурден договор във всичките му клаузи, включително и в санкционните и просто трябва да бъде актуализиран под някаква форма“, обяви министърът.

“В момента, в който стигнем до консенсус, надявам се да не стигнем до съдебен спор, ще има предоговаряне на условията по договора”, обясни още Караджова.

По думите й до месец-месец и половина ще бъдат решени техническите въпроси в спора.

Oще по темата

“Ако има несъгласия, ще се съставят протоколи и оттам нататък ще видим какво правим, в зависимост от резултата”, обясни Караджова.

Междувременно на днешното заседание кабинетът „Борисов“ прехвърли официално почивната си база в Банско на Народното събрание.

Заради това решение на правителството с 39 щатни бройки се намалява и числеността на персонала в обектите за представителни и социални нужди, уточниха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

митака

преди 12 години

Една снежинка сняг да не се задържи на тия писти дано...*** станаха бизнес анализатори,оценки, сезони,изказвания по медиите,пристигнали туристи,очаквания изобщо страшна работа,те българския им е труден още иначе туристически фактор се оказаха,бързо забравиха как газеха ония калища в китното им селце!Иначе сега са измазали копторите си с минерална мазилка и бизнесмени го раздават,ей сбъркана държава сме ние и тва си е...

53

Ivan Grozni

преди 12 години

Парите от тях ще са за бюджета нали, а виновните са осъдени на глоби, затвор и отнемане на имуществото , нали... ох забравих че ГЕРБ е продължение на 65 години комунистичекси грабежи за лична изгода....

52

6^2 = 36

преди 12 години

Nai mi e smeshno, che tuka v Schweicaria e veche po evtino da se hodi na ski. Za usloviata, ne iskam da komentiram :). Ne moga da promenia kradlivia i zloben bulgarski harakter, no puk imam izbor, kude da si davam parite. Vseki sluchai, niama de e v Bansko, Borovec, Slunchev Briag i t.n. Tezi bokluci susipaha krasiva priroda, za tova boikot. Pomislete si, kude ste hodite na vakancia.

fallback