Снимка: Булфото
fallback

Бременна в деветия месец жена изгуби бебето си в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив и в момента е в тежко състояние.

Родилката е постъпила в отделението по „Патологична бременност” с високо кръвно.

„Искахме жена ми да роди секцио, но лекарите казаха, че няма място за притеснение и да изчакаме нормално раждане”, разказа пред Dnes.bg съпругът на родилката Тихомир Димитров.

В нощта на петък срещу събота обаче жената усетила, че бебето не мърда и поискала помощ от лекарите. По думите на съпруга й медиците са се забавили няколко часа и чак сутринта са направили секцио, но бебето е било мъртво.

В момента родилката е настанена в интензивното отделение с опасност за живота, а мъжът й обвинява лекарите в небрежност.  

„Здравословното състояние на родилката не е позволило да роди бебето живо, а твърденията за небрежност и забавяне не отговарят на истината”, коментира говорителят на УМБАЛ „Свети Георги” Татяна Белева.

По думите й секциото е направено навреме, но плодът е роден без жизнени функции. Според лекарите се е получил проблем с кръвосъсирването на родилката и отлепване на плацентата.

„Състоянието на жената е тежко, но стабилно”, казаха от болницата. Жената ще остане в реанимация под постоянно наблюдение.

От болницата коментираха още, че броят на пациентките в „Патологична бременност” напоследък е голям.

„Смъртни случаи има всеки ден, едни се раждат, други умират, болницата ни е голяма и това е неизбежно”, коментира пред Dnes.bg шефът на лечебното заведение доц. Карен Джамбазов. По думите му роденото тази сутрин мъртво бебе не е изолиран случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

заминаващ доктор

преди 12 години

До 170 Нямям фонетичен български , ***.

169

Анонимен

преди 12 години

Секцио е вид операция, която показва, че родилката има проблеми. Навремето е нямало секцио, и са ражадали. Да, и с *** са ходели навремето. Но едно са ***, друго е човешки живот. Насила работа не е на хубаво. Същото е и с бебетата ин витро - 99% от тях са с проблеми, двойни проблеми за обществото, защото от ин витро близнета най-често излизат. Благословете лекарите, че са спасили жената, бебето е било заминало. Насила работа не е на хубаво.

168

Анонимен

преди 12 години

Вземи се извини и за правописа, заминаващи! "... сутенйор, рекетйор" - Невероятно, но факт.

fallback