Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Осем дами повече ще събират погледите на туристите по родните плажове. Толкова са дипломиралите се за водни спасители жени от началото на годината.

Общо 156 души са преминали обучение и са получили сертификати от началото на 2011 г. до сега, съобщи Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към областния съвет на БЧК – Варна.

Той допълни, че в курсовете се включват хора от различни възрасти, но професията остава предпочитана основно от мъжкия пол.

129 от новоизлюпените спасители са завършили курсовете за басейн, а останалите 29 – за море.

Според Силов интересът към професията се възражда и дори се очаква тази година да бъде регистриран рекорден брой дипломирани спасители по морето.

Причината се крие в по-доброто заплащане и множеството басейни по курортите, за които се търсят спасители.

Месечното им възнаграждение това лято е между 500 и 800 лева в зависимост от мястото, където са наети. Обикновено спасителите работят до началото на септември, но при топло време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Мич Дюкянън

преди 12 години

To на истинското е друго ... тези които асоцират спасителите от женски пол с Памела Андерсън и Кармен Електра ще останат разочаровани от реалността.

12

М.К.Р.

преди 12 години

Еха какво "давене" ще падне в морето на любовта!?

11

До Краси

преди 12 години

"Леле, ако това радва окото - тези безполови същества, жени ли са?!?! "Един приятел шеговито казваше по този повод:"На жината е важно да й тегли куминя!"Естествено диалектът, който ползваше, беше за да подсили шегата.

fallback