Снимка: Булфото
fallback

10-годишно момче от Хасково е с 12 шева на крака, след като бе нахапано от куче. Инцидентът станал на ул. "Градинска" пред хранителен магазин в града.

Свидетели на случката разказаха, че собственикът на кучето дал на момчето да подържи четириногото, докато пазарува. Други деца обаче започнали да дразнят кучето, то се разгневило и захапало 10-годишното дете.

Веднага след инцидента на място е пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал детето в Ортопедичното отделение на МБАЛ-Хасково.

От полицията заявиха, че по случая е образувана преписка и собственикът на кучето е установен.

Той живее на ул. "Извор" в Хасково под наем почти от година. Негови съседи обясниха, че почти не се появявал там, много рядко го виждали, а кучето определено не ги притеснявало и не изглеждало агресивно.

Повдигането на обвинение срещу собственика на кучето ще се забави. Причината е, че съдебният лекар д-р Христо Еленски е в отпуск и няма кой да се произнесе дали раната на крака на момчето е средна или тежка телесна повреда.

Веднага след като това стане възможно, случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Tedi

преди 12 години

miro,животно което прояви агресия е предразположенона постояно към такава .За прага на търпимост съм напълно съгласна с теб.Работя с животни и ми е напълно ясно какво може и не може да се случи.

87

Тотка

преди 12 години

Не трябва да има забранени породи, а лиценз за собсвениците на опасни породи. Тоест да минават тестове (в т.ч. психо) преди да им се разреши да притежават опасни животни.

86

miro

преди 12 години

По закон кучетата задължително тряба да носят намордник,когато са на улицата.Законът е такъв, защото би трбвало да е добре известно,че всяко живо същество си има някакъв праг на тормоза,който може да изтърпи.Децата,които са дразнили кучето са виновни в случая.Ако не са знаели какво може да тане,трябва да бъдат научени.Ако са знаели, тогава роблема е по-голям.Tedi,по правило не е точно така,евтаназията е крайна мярка,за жвотни които не могат да не са агресивни,а с това куче изглеж не е било така

fallback