Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: Министерство на транспорта
fallback

Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски.

Миналата седмица кабинетът освободи количества самолетно гориво, достатъчни за една седмица. То все още не е използвано.

Новите запаси ще се използват само в случай на нужда и след изчерпване на вече освободените 1800 тона керосин, подчерта транспортният министър.

"Не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", заяви Московски.

Oще по темата

Решението ще гарантира регулацията на доставките на реактивно гориво от керосинов тип Jet-A1 за нуждите на гражданската авиация, обясняват от правителствената пресслужба.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма – колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", уточни Московски.

Вицепремиерът Симеон Дянков и транспортният министър са обсъдили и проблема с доставките на гориво за Столичния автотранспорт и БДЖ, които също имат договори с "Лукойл".

При БДЖ ситуацията беше по-тежка, защото дружеството имаше и неизплатени дългове към компанията.

"Това задължение ще бъде погасено в следващите няколко дни, така че няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ", съобщи Московски.

По думите на министъра за момента "Лукойл България" нямат проблеми да изпълняват задълженията си като доставчици на гориво.

От вчера след заповед на шефа на митниците Ваньо Танов компанията започна да възстановява производството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

ааа

преди 12 години

Изхарчиха финансовия резерв, сега подкараха и резерва на горивата. Всичко ще опоскат тия лапачи па после кой ще ги възтановява...дреме им !

114

до 128/1

преди 12 години

Аз си плащам осигуровките, баща ми също си ги е плащал, сега е болен има 3 болести на куп и пие една шепа хапове - благодарение на политиката на ГЕРБ все някое лекарство липсва - преди също имаше затруденения но временни в началото на годината! Сега лекарствата по здравна каса перманентно ги няма, въпреки че съм изпълнявал закона, баща ми също, но държавата смята че стои над закона Дори няма механизъм по които държавата да ми възстанови парите които съм дал за "безплатни" лекарства

113

do 128

преди 12 години

, но не пропуска да ми вземе здравните осигуровки! На скоро се пенсионира майка ми - цял живот си е плащала като поп, и пенсията и трябва да бъде 980 лв. Но според закона може да получава само 700! За това поздравявам всеки които менти жалкото подобие на държава наречено България! Не може да плащам за държава а да получавам бирник които не спазва собствените си закони!

fallback