Постер за празнествата на Бузлуджа, разпространен от БСП до медиите.
fallback

“Управляващите се опитват да провалят тържествата на левицата на Бузлуджа и планираното осветяване на звездата на паметника на върха”, обяви пред журналисти Антон Кутев.

Вчера областният управител на Стара Загора Йордан Николов е издал заповед, с която забранява достъпа на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник "Бузлуджа" с аргумента, че е опасна за живота и здравето на хората, оплака се секретарят на БСП.

А по прогнозите на Кутев на „Историческата поляна под върха” се очаква да се съберат над 40 хиляди души.

Той отбеляза, че вече всички „опасни дейности“ са били извършени, обектът е бил захранен с ток и звездата е била "запалена".

По думите на Кутев в паметника са влизали единствено двамата техници, отговарящи за проекта.

“Ако звездата на паметника не светне довечера, ще осветим офисите на ГЕРБ на 16 и 17 етаж (бел.ред. в административната сграда на НДК), закани се секретарят на БСП.

Кутев посочи, че това може да се организира за седмица, колкото е необходимо, за да се пренесат прожекторите от Бузлуджа до София.

Националният събор на левицата тази година е под мотото "И след 120 години – съвременници на бъдещето".

Утре по традиция социалисти от цялата страна ще се съберат на Историческата поляна под връх Бузлуджа в Стара планина, за да отбележат годишнината и празника на БСП – 2 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

234

Ха–ха–рин

преди 12 години

От 1989 г. на българската политическа сцена има един политически труп, смрадта от разлагането на който отрови живота на няколко поколения българи, а над 1 млн. напуснаха страната! Това е трупът на БКП, прекръстен на БСП!!Тоталитарна партия, която загуби своята идеология/както БКП след 1989 г./ се превръща в труп и става хранителна среда на мафията!Самите комунисти, ако ги попитата сега, не знаят партията им е ли марксистка или не?!?Но вече е близо денят на окончателното погребение на този

233

кан Крум

преди 12 години

Преди малко на друго място видях снимка от Бузлуджа:***,пенсионер,***,пенсионер и ............!!!

232

belalov

преди 12 години

Прочетох много смешки. Я се съберели на върха няколкостотин души, я не! Щели да измрат по пътя и т.н. Интересно защо тогава последователите на норвежкият убиец толкова им се иска да се предприеме нещо! Може би те не са си пили хапчетата! А десетки хиляди социалисти и симпатизанти празнуваха въпреки дъжда, полицията на областният и надеждите на управляващите! След отнемането на паметника от БСП щетите наистина са ужасяващи! А областният ГЕРБ-ер може да охранява обекта не само когато БСП са там!

fallback