Снимка: Архив Бта
fallback

"Лев Инс" АД започва изплащане на застрахователни обезщетения на ранените и близките на загиналите при катастрофата миналата седмица на автомагистрала "Тракия".

Новината съобщиха от Българска асоциация на пострадали при катастрофи (БАЗК).

След консултации и разговори с асоциацията, ръководството на "Лев Инс" АД е започнало процедурата за изплащане на авансови суми на тежко ранените и близките на загиналите при инцидента.

Българска асоциация на пострадали при катастрофи ще координира и администрира процеса по обработка на документите на ранените и загиналите.

Oще по темата

Спешното изплащане на обезщетенията се налага след срещите на представители на БАЗК с ранените в болницата в Пловдив, където се оказа, че част от тях са здравно неосигурени и нямат възможност да покрият лечението си.

Представителите на БАЗК ще имат срещи с близките на загиналите на 25 юни в Стара Загора и на 27 и 28 юни в Бургас.

За допълнителна информация, въпроси и необходими документи, близките на загиналите могат да се свързват с Асоциацията на национален номер 0700 17 112, на цената на един градски разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

изпатил

преди 12 години

продължение към пъредишният коментар-> Другото, с което БАЗК са прочути(по мнение на хора от гилдията, които ги познават), е че не се явяват в съда, и гледат главно на пазарлък да го минат със застрахователите. Което обаче автоматично поставя въпроса какво толкова оправдава техният хонорар от 1/4 от интереса на пострадалия, след като при документите идват от прокуратурата, а застрахователят в общия случай изисква просто едно попълване на молба по техни формуляри и това би струвало неголяма сума

17

изпатил

преди 12 години

продължение към пъредишният коментар -> Съответно, за такава сума, която никак не е малка, човек разумно би се замислил дали на адвокат няма да му излезе по-евтино, ако ще се води дело. И там идва великата уловка - юристите на БАЗК почват да те уверяват колко бавно се водят дела, колко трудни са застрахователите, как по-добре да пробвате доброволно, като те ще посредничат при уговарянето на сумата, само да бъдат упълномощени. Тяхната мишена са най-вече хора в трудна ситуация и без пари

16

изпатил

преди 12 години

Сега ще ви кажа как работи в България лобисткото протежение на всички застрахователни компании, наречено БАЗК и защо новината е всъщност тяхна рекламна кампания, както и на застрахователкте. Работата на БАЗК за тези които не сте запознати, включва(на теория) безплатни юридически консултации, които на практика са само 1-2, за да се опитат да те зарибят да те представляват по казуса. Таксата за това 'удоволствие' обаче е 1/4 от застрахователната сума, за която претендираш

fallback