Снимка: Булфото
fallback

"Не съм заспивал, ужасèн съм от случилото се".

Това са думите на 43-годишния шофьор Светослав Димитров, управлявал злополучния автобус, пред полицията.

Мъжът твърди, че няма вина за инцидента и че всичко е станало много бързо. Шофьорът е в добро състояние, но е шокиран от инцидента.

"Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна, а резултатът от теста за наркотици ще бъде известен до дни", съобщи на пресконференция директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

"Едната версия за причиняването на тежкия инцидент е заспиване на шофьора, а другата – техническа неизправност", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Oще по темата

Първоначалните данни сочат, че автобусът не е карал със скорост, по-висока от 100 километра. Експертите са категорични, че водачът е изгубил управление над превозното средство, то се е преобърнало и тогава се е запалило.

"До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени дали да повдигне обвинения срещу шофьора на автобуса и дали да удължи мярката му за задържане под стража на 72 часа", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Той съобщи още, че е образувано досъдебно производство за причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение, при което е настъпила смърт на повече от един човек.

Магистратите са възложили да бъде изготвена щателна техническа експертиза на превозното средство, в което загинаха 8 български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

ivkonche

преди 12 години

бях наистина потресена как няма никакви закони, и бях сигурна,че тоз автобус не би могъл да мине редовна проверка, но мисля,че всички знаем как става това.Иначе нямаше да бъде на пътя.12 часа преди трагедията,пътувахме обратно вече с Юнион-Ивкони и автобуса се счупи преди Стара Загора и чакахме да ни извозят.Значи и с тази фирма, а аз съм сигурна,че и с всички останали нещата са под всякаква критика.Благодарна съм,че не пътувахме вечерта,защото сега можех да не съм измежди живите.

131

ivkonche

преди 12 години

Няколко дни преди катастрофата пътувах със същата фирма - Ентуртранс,маршрут София -Бургас.Не знам как на някой ще му хрумне да обвинява само шофъора и да не направи обстоен анализ на всички автобуси,не само на тази фирма и да веднага да се направи закон за стари и опасни превозни средства.Искам само да отбележа, че пътувахме 8 вместо 6 часа,защото автобуса беше в ужасно състояние,климатика се пускаше за 5 мин,после се спираше и вътре можехме спокойно да се издушим,изключително стар и неудобен

130

ivo

преди 12 години

minalata god.otidoh v frantsiq s avtobusite na ,,DOKTOR VEDKO,, ima6e 3 6ofyora no smqtaite 2mata ot tqh bqha dqdovtsi samo kat ni sprat da kajat 4e sa 6ofyori na avtobusa a do frantsiq samo ni zakara ediniq (mladiq) kak stignahme do tam bez ptp o6te e sega nemoga da povrvam ako mi 4uqt glasa tez proverqva6tite da proverqt i nego

fallback