Сергей Игнатов. Снимка: БТА

Студенти и докторанти ще могат да кандидатстват за допълнителни стипендии и награди за учебната 2010-2011г. Кампанията започва от днес и ще продължи до края на юни.

Чрез евросредства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Министерството на образованието, младежта и науката(МОМН) ще раздаде общо   46 799 600 лв.

Условията за кандидатстване са отличен успех и редовна форма на обучение в държавен университет . Няма значение дали кандидатите получават друг вид стипендия от държавния бюджет.

Всички 51 висши училища в Република България, които са сключили договори с министерството, са партньори по проекта „Студентски стипендии и награди”.

Така например за зимния семестър на текущата учебна година в държавните висши училища са предоставени малко над 3400 награди, със среден размер около 94 лв, обясняват от МОМН.

За целия срок на проекта ще бъдат отпуснати 30 000 еднократни семестриални награди по 200 лв., а до 8 на сто от всички кандидатствали тази година ще получават по 120 лв. месечно.

До 26.06.2011 г. студентите могат да кандидатстват по електронен път чрез http://eurostipendii.mon.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase