Сергей Игнатов. Снимка: Архив, БТА
fallback

Към 15 септември няма да има училища в страната, които "да не отворят врати заради недостиг на средства", още по-безпредметно е да се коментира заявеното от синдикатите, че това ще се случи в 733 училища.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов в отговор на въпрос на Валентина Богданова за състоянието на делегираните бюджети на училищата през 2011 година.

„Броят на училищата в страната за учебната 2010/2011 г. е 2551, от които 491 са държавни, а 2060 – общински“, съобщи министър Игнатов.

По думите му няма системен проблем във финансирането им в цялата страна. През 2010 г. училищата са приключили нормално финансовата година, като голяма част от тях са формирали и "преходен остатък".

„През 2011 г. няма промяна в размера на единните разходни стандарти за издръжка на ученик спрямо 2010 г. и 2009 г., въз основа на които се формират делегираните бюджети на училищата“, обясни министър Сергей Игнатов.

Той добави, че основен фактор за увеличаване на разходите на училищата е повишението на цените на електроенергията и на горивата.

Средно с 1-2 процента са увеличени разходите за горива и електрическа енергия на училищата, а подобно увеличение може да бъде компенсирано "за сметка на преходни остатъци, от резерви от текущия бюджет, от икономии и чрез дофинансиране", заяви министърът.

Игнатов съобщи, че по оперативната програма "Регионално развитие" са одобрени и се изпълняват проекти за "над половин милиард за образователната инфраструктура, с които ще се подобри енергийната ефективност в над 600 училища и детски градини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Flexy

преди 12 години

Г-н Иганов да не станете като някой Ваш колега да казвате, че първо ще правите нещо, а след това няма да го правите и така множество пъти...

2

подкрепа

преди 13 години

напълно подкрепям казаното по долу от "АТАКА" , тая ...ветина влезе в запазните медии с това, че се *** с *** и се хвали навсякъде с това. Няма друг подобен случай на злепоставяне на собствената се държава по такъв долен начин. Да я порицаем публично !

1

АТАКА, АТАКА

преди 13 години

Още веднъж ви призовавам да се организираме във ФЕЙСБУК с искане тая долна к+рва ПОЛИ ГЕНОВА да си плати за масрафа, като върне парите на БНТ за направените разходи в ЕВРОВИЗИЯ защото: 1.Пратили сме я там в качеството на ПРЕДСТАВИТЕЛ на Р България да пее и да се класира успешно, а не да върти секс на държавни разноски.Това правило важи и в публичните домове.Там каките нямат право да спят с клиент без знанието на боса, извън дома чисто и просто защото тя се е свързала с него благодарение на този дом. 2.Да си спести лични пари и след това да ви видим дали ще може въобще да се срещне с добре изпеченото момче, ако държавата не я беше изпратила там. 3.Старателно прегледах новините от интервизия и нямаше подобна новина някоя друга представителка да се таковала с някой друг и то забележете с черен екземпляр, и всичкото придружено със снимков материал. 4.Неправилен секс с неправилен човек и на неправилното място. В световните новини това първа новина и се знае, че българският представител е бил такован позор на нашите майки и сестри, позор за БЪЛГАРИЯ. Аз безупречен данъкоплатец на тая държава и с част от нашите пари тая е отишла там и не е спазила протокола. ПОЗОР, ЗА ВСИЧКИ !

fallback