Снимка: Булфото
fallback

Турската фирмата „Мапа-Дженгиз“, главен строител на магистрала Люлин, ще изплати обезщетенията, които дължи на засегнатите от строежа.

Oще по темата

Oт Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че разплащанията ще се извършват в офиса на консорциума в Перник на 4,5 и 9 май.

Броженията срещу фирмата за нередовно изплащане на трудови възнаграждения и срещу начина на строене са отдавна.

През април от община Перник заявиха, че „Мапа-Дженгиз“ дължи над 800 хил. лева за разрушени пътища и унищожени канавки.

Строежът на магистрала „Люлин“ ще бъде запомнен и с няколко трудови злополуки, при които загинаха работници.

След проверки на Главна инспекция по труда се оказа, че мерките за сигурност са пренебрегнати, за да се спазят сроковете на изпълнение.

19-километровият аутобан се строи от 2007г. Цената му е 185 млн. евро. Проектът е  финансиран със средства по програма ИСПА. В края на април регионалният министър Росен Плевнелиев заяви, че магистралата ще бъде завършена на 15 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

darcas

преди 12 години

В Германия 1 км магистрала се строи за 1.5 млн евро. В Бразилия, където се прокарват пътища през джунглата, един км е 3 млн евро. В България магистрала Люлин се строи за 9.7 млн евро на километър. Сметнете за каква брутална кражба и източване на средства става дума.

38

Анонимен

преди 12 години

А какво ще кажете че може да има заложени взривове по определени места а така и в метрото което е строено от тях ?------------------ По тая логика и в Белене руснаците могат да заложат взривове на определени места.

37

НЕРЕЗА

преди 12 години

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ:Тонга и Бенин изпреварват България по свобода на словотоБългария заема непрестижното 77-о място в класацията на неправителствената организация Фрийдъм хаус, а медиите в страната са частично свободни. Това става ясно от доклад на международната организация, който беше оповестен по повод световния ден на свободата на словото. В класацията са включени 196 държави като България дели една позиция с Намибия, Източен Тимор и Индия. Преди страната ни по свобода на словото са страни като Сърбия, Тонга и Бенин, които също са в категорията частично свободни. 65 страни са със свободни медии, като на първо място е Финландия, следвана от Норвегия и Швеция. На последните места са Туркменистан и Северна Корея.

fallback