Снимка: БТА
fallback

Похитителят на Инвестбанк в Сливен Стефан Петров няма да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража", потвърди пред Dnes.bg служебният му защитник Борислав Сяров.

Решението е взето след обсъждане между двамата на възможностите и тежестта на обвиненията.

В сряда изтича определеният от Сливенския окръжен съд срок за обжалване на определението.

На Стефан Петров са предявени три обвинения – за извършване на опит за въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство, за задържане на заложници и за притежание на голямо количество боеприпаси без разрешително.

Само по първото обвинение според Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Oще по темата

По делото предстои да бъдат назначени няколко експертизи – психо-психиатрична на Стефан Петров, балистична, съдебномедицинска на пострадалия охранител и съдебнооценителна, ако бъде повдигнато и друго обвинение за унищоженото имущество на банката.

Продължават разпитите на свидетели. Показания са дали инструкторът, при когото Стефан е държал изпит, и таксиметровият шофьор, докарал похитителя до Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

до г-н Цветанов

преди 13 години

Г-н Цветанов, ще му съчувстваме на похитителя, защото ще понесе цялата строгост на закона за да се демонстрира как работи съда. И колко е строг и справедлив. В същото време, на убийците на българския студент в Париж - 10 години го мотаят и ги оправдаха дори - всички разбраха защо. Маргините - оправдани. Наглите - на свобода. Напротив, ще му съчувстваме и то много. Съдът ще си избие комплексите върху него!!!

36

cveta

преди 13 години

Това момче трябва да си понесе наказанието за това,което извърши.Но мен ме интересува друго-ще доживея ли да видя осъден някой,който за 22 години с "честен"труд натрупа милиони,стана собственик на банки,заводи,предприятия и т.н.Разрушиха и рзграбиха всичко,което нашите родители са създавали за доброто на народа и затова сега сме на тоя хал и все по много ще стават изперкалите.

35

Анонимен

преди 13 години

Boje mili, 15-20 godini ili dojivoten za pritejanie na boepripasi! A marginite za suma ti i ubiistva nqma koi da gi zatvori do jivot. Basi i prognilata dyrjava !!!

fallback