Побългарихме All inclusive. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Хотели хранят гостите си с храни с изтекъл срок на годност, съобщи шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Получени са сигнали, че някои хотели са в контакт с големите хипермаркети и когато някои от стоките тръгват към изтичане на срока на годност, те поемат курс към морето и се предлагат на гостите с пакет All inclusive.

"Твърдо сме решени да се справим с проблема и този, който злоупотреби, ще бъде санкциониран с цялата сила на закона", заяви Войнов след срещи с туристическия бранш във Варна.

"Вместо да ги изгарят в екарисажите, те ги дават за All inclusive", подчерта той, но отказа да назове имена на хотели, за които са подадени сигналите.

Освен с храната, хотелите имали проблеми и с алкохола, който в комплексите често бил менте, а виното се правело от есенции и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 13 години

манията олинклузив според мен е неоправдана в българия, налице са хотели където цената и качеството са изключително добри и крайният резултат е по нисък от цената на инклузив, качествени готвени ястия от деня а не останките от цялата седмица успешно аранжирани от готвачите!!!!

117

Анонимен

преди 13 години

да, така е уважаеми, за съжаление обаче хората не разбират, че не само в нашите хотели е така!!! търсиш евтина почивка? ... намираш храна с изтекъл срок, скъпи напитки, допълнителни плащания било за телевизор било за климатик или интернет.като човек от бранша Ви препоръчвам да четете между редовете на промоциите и обявите с ниски цени!!! НЕ Е ВЪЗМОЖНО и няма безплатен обяд винаги има уловка особенно в големите обекти които сриват с цените си хубавите малки хотели!!!!

116

т.ф.

преди 13 години

боби 115, тези 5 EUR на човек на ден, които държавата връща на хотелиера в Турция смятам, че са достатъчен стимул всеки хотел да поддържа високо ниво, за да има повече туристи. Имай предвид, че хранодена на един турист е горе-долу толкова на ол инлкузив. Само че самия ол инкузив има друг смисъл, а не изхранване на корито, както се оказа в цял свят. Една от най-големите турски вериги от този сезон спира ол инлкузива, защото не е рентабилен. Просто накъдето ние отиваме, те от там се връщат :-)

fallback