118

Анонимен

преди 13 години

манията олинклузив според мен е неоправдана в българия, налице са хотели където цената и качеството са изключително добри и крайният резултат е по нисък от цената на инклузив, качествени готвени ястия от деня а не останките от цялата седмица успешно аранжирани от готвачите!!!!

117

Анонимен

преди 13 години

да, така е уважаеми, за съжаление обаче хората не разбират, че не само в нашите хотели е така!!! търсиш евтина почивка? ... намираш храна с изтекъл срок, скъпи напитки, допълнителни плащания било за телевизор било за климатик или интернет.като човек от бранша Ви препоръчвам да четете между редовете на промоциите и обявите с ниски цени!!! НЕ Е ВЪЗМОЖНО и няма безплатен обяд винаги има уловка особенно в големите обекти които сриват с цените си хубавите малки хотели!!!!

116

т.ф.

преди 13 години

боби 115, тези 5 EUR на човек на ден, които държавата връща на хотелиера в Турция смятам, че са достатъчен стимул всеки хотел да поддържа високо ниво, за да има повече туристи. Имай предвид, че хранодена на един турист е горе-долу толкова на ол инлкузив. Само че самия ол инкузив има друг смисъл, а не изхранване на корито, както се оказа в цял свят. Една от най-големите турски вериги от този сезон спира ол инлкузива, защото не е рентабилен. Просто накъдето ние отиваме, те от там се връщат :-)

115

all inclusive

преди 13 години

че то от коментари отдавна май нужда няма!кой нормален ходи на почивка в бг?

114

мери

преди 13 години

Къде беше държавата,когато строяха безконтролно хотели , строяха ги същите тези управници, които сега се оплакват от отлив на туристи и загуби в уж най-печелившия бизнес у нас?Защо тогава не виждаха,че природата се опустошава необратимо и не можеха ли да предвидят,че в обетована земя никой не иска да си почива. Защото ако е така всеки ще си стои в обетованият град и няма да плаща луди пари за бракувана храна и СПА.

113

Анонимен

преди 13 години

Кажете кои са хотелите, за да знаем, или са ви платили за да си мълчите...

112

Боби

преди 13 години

т.ф. 114, ок, съгласен съм, че вдигне ли се цената, може да има отлив. НО, нещо друго. Клиенти не се печелят само с цена - както е лафа "Не трябва само ядене, требе и акъл". Позаинтересувах се и цените в България са като тези в Кушадъсъ, да кажем (накъдето има прилив на туристи). ОК де, защо при нас е толкова зле? Заради обслужване, обстановка и околна среда. Едно лошо обслужване "оскъпява" цената, нали се сещаш? :)

111

т.ф.

преди 13 години

Боби 106, точно това имах впредвид - цената в бг трябва да е конкурентна на тази в Гърция, Турция, Хърватска. И в момента има безкрайно много хотели "паметници" по морето, а какво ще стане ако цените се вдигнат?! Има много примери от много държави как се стимулира туризма, а в бг той остана единствения отрасъл, който все още не е сринат тотално. Обаче хотелиерите са толкова малка брънка, че без държавата освен да се чудят как да излъжат туриста, друг голям избор нямат

110

Анонимен

преди 13 години

Стига с тези сравнения с Турция.По цял свят All inclusiv се предлагат по-ниско качествени храни/ като състав- използват се повече химически заместители- Е-та /,нищо,че са в срок на годност. Друг е въпросът,че Българските хотелиери стриктно спазват поговорката"Ден, година храни".

109

Анонимен

преди 13 години

Българите бързо забравихте как хванаха в прехвалената ви Турция бидони за Ал инклузив с алкохол смесен с УРИНА вътре Да ви е сладко ,аз по хотели не ходя ,имам си вила на морето .А и няма евтино сирене ,освен в капана за мишки .

108

Анонимен

преди 13 години

Аз вече в БГ на море не ходя. В Гърция има райски места (БЕЗ БЕТОН) на дори по-ниски цени от при нас. НЯМА ДА ПЪЛНЯ ДЖОБОВЕТЕ НА МУТРИТЕ, ДА МЕ ГЛЕДАТ НА КРИВО ВСЕ ЕДНО СЪМ ИМ ДЛЪЖНИК, И ДА МЕ ХРАНЯТ С ГАДОСТИ. Последния път в България бях в хотел Арапя в едноименния къмпинг на "ол инклузив" *** МИЗЕРИЯТА, опашки от риба и кебапчета -ТОВА СЕ ЯДЕШЕ ОБЕД И ВЕЧЕР-ВСЕКИ ДЕН. ТРАГЕДИЯ. Детето ми се разболя от Салмонела. ПРЕКАРАХ СЕ АДСКИ. НИКОГА ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРИ ТЕЗИ АРОГАНТНИ КРАДЦИ !!!!!!!!!

107

Оле затвори очички

преди 13 години

Много ясно, че в България тази услуга е с развалени или в процес на разваляне продукти. Просто искат да предлагат и те такива услуги като др. държави, но нещо не им излизат сметките. В Турция например харесвам 2-3 хотела в Анталия, но не мога да звънна и да си резервирам стая директно, всичко им е продадено до края на годината. А услугата All inclusive найстина включва абсолютно всичко. Всичко е прясно приготвено, окрасено, подредено - нямаш грижи, хората са любезни и усмихнати, тук не е така.

106

I

преди 13 години

100 причини море в гуугле

105

шимба

преди 13 години

на а море не съм бил от 13 години!предпочитам планината -хем хладно,хем няма пияни немски ***.

104

nixx

преди 13 години

България е странна държава.... Вчера се върнах от Прага и не ми е понятно как се формират цените на услуги, храни и други подобни у нашенско. Уж труда ни е евтин, а цените са ни високи. Единствените евтини неща в българия са жените ни и твърдия алкохол по заведенията

103

Боби

преди 13 години

Т.Ф., 105, да не би в Турция да е много по-различна цената!? Не ги обичам турците, но в това отношение не можеш да ни сравняваш. Като на хората, работещи в туризма им се струва немския дядка да яде и пие за 14 дни + път за 500 евро - да вдигнат цената, а не да свалят качеството. Аз на море не ходя, само по планини, но тази статия ме отказа тотално да посетя морето. (поне българското)

102

т.ф.

преди 13 години

хората, работещи в туризма се мъчат да оцеляват кой както и с каквито средства може. Как чичо германец да лети до бг, да спи и да яде на корем 14 дни за 500 EUR, като напр. портокалите през лятото скачат до 5 лв/кг. Мисълта ми е, че бг има шанс да развие туризма си, но държавата да се включи по някакъв начин. И то не е със създаването на комисиики и службички, на които така или иначе аз и ти им плащаме заплатите

101

наблюдател

преди 13 години

Тази статия е самата истина и ако някой милее за туризма,нека отиде до съседна Турция и да види all inclusive там.Там виното се предлага в бутилки ,които се отварят пред клиента.Храната само докато намалее в чиниите се изхварля и се сервира нова .Всички сме виждали нашенските хитреци решили да спечелят на гърба на клиентите в БГ за 2-3 месеца толкова,че да изкарат следващите 9 месеца. Свидетел съм как с бидони се носеше наливно вино за хотел с 5* в Обзор по време на промоция за АLL inc.

100

до 101

преди 13 години

Чудесно ,а какво правят хората работещи в туризма?? Вместо да се чудят как да мамят клиентите си , защо не направят нещо по въпроса да стане като в Турция. Така е все едно оправдяния : " Аз ви лъжа (в цени , обслужване , храна и пр.) , ама защото държавата не ми дава по пет евро..."

99

Анонимен

преди 13 години

То проблема не е само, че храните са с изтичащ срок на годност, а и това, че са от най-долнокачествените - сирене от 2,50, кашкавал от 5,50, шунка от 2,00 лева, кебапчета и кюфтета по 0,20 лева...