Снимка: Булфото
fallback

В деня, когато парламентът прие да бъдат завишени санкциите в Наказателния кодекс за насилие над животните, във Велико Търново се събраха на протест срещу отравянето на домашни животни.

Напоследък в квартал „Варуша” са зачестили отравянията на животни, като най-често жертвите са кучета и котки. Само през последната седмица са отровени котка и две кучета, съобщи Фокус.

Това убийство е особено жестоко, защото животното се мъчи много дълго време, преди да умре. Хората са се консултирали с ветеринар и той е потвърдил съмненията им, че животните са тровени.

Оказало се, че освен отрова убийците са използвали и антифриз, който причинява изключително болезнена смърт, а мъките на животните продължават дни наред.

Пострадалите собственици все още не са подали жалба към съответните органи, но възнамеряват скоро да го сторят. Причината за това забавяне е, че нямат доказателства срещу лицата, за които подозират, че тровят животните им.

Протестиращите разлепиха листовки, в които призовават хората да не оставят любимците си да се разхождат навън без надзор. Според тях отровителите на животните са повече от един, а отровата се залага на няколко места в квартала около църквата „Св. Св. Кирил и Методий”.

По думите на протестиращите на две-три години това се повтаря всеки път, когато наближи размножителният период на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Дадан

преди 10 месеца

Когато се изправите пред Бог така ще ревете ,но прошка за извършените убийства няма да има ,да горите в ада ,а и знайте котките проклинат

149

ГАДНИ БЪЛГАРИ

преди 6 години

БЪЛГАРИТЕ СТЕ ЕДИН ГАДЕН НАРОД И СМЪРДИТЕ НА ГНУС.

148

Пиянде

преди 12 години

Оо горките,а пък аз ги БЕСЯ-жалко,аз само кучетата уважавам иначе мерси за информацията-значи с АНТИФРИЗ повече боляло...добре :)

fallback