Кметът Славчо Атанасов. Снимка: Булфото
fallback

Иван Тотев извади тежката артилерия, с нея атакува всекидневно кмета Славчо Атанасов - така коментираха зародилия се скандал войводи от ВМРО- НИЕ.

Припомняме, че поредната война в Пловдив се завихри заради върнат за преразглеждане от губернатора бюджет 2011 и стопирано решение на Общинския съвет за теглене на 9 милиона лева облигационен заем.

"Действията ми не са на политическа основа, консатирах редица закононарушения и не е спазен Правилника за организация и дейност на общински съвет, освен това има неточности при Наредбата за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет.

Не е спазен закона за местното самоуправление и местната администрация", коментира решението си Иван Тотев.

"Заемът е жизненоважен за Пловдив, тъй като е за детски, социални и спортни обекти и връщането му граничи с безумие. Не съм очаквал такова антипловдивско поведение от областния управител.

Недопустимо е заради някакъв партиен интерес да унищожаваш бъдещето на града. Този заем не е мой, той е на всички, които искат Пловдив да се развива.

Абсолютно неадекватно и безпринципно е веднъж да заявиш, че няма да пречиш, а сега под партиен натиск да правиш безумия.

Искрено го съжалявам областния управител, защото показа, че за него по-важна е партията, а не интересът на пловдивчани. За един управленец това е дъното. Очевидно такава е политиката на Герб – мъжка дума, но неизпълнени обещания.

Вече няма как да скрият желанието си на всяка цена да пречат на развитието на града, затова връщат заема и бюджета. Мотивите по всички точки са изсмукани от пръстите, само и само да се намери формална причина за заяждане", изригна Славчо Атанасов

 

Наближават местните избори. И кмета и областния ще влязат в люта надпревара кой да управлява Пловдив.

Атанасов е убеден, че ще спечели втори мандат, Тотев пък вече неведнъж прави заявка за кметското кресло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

100ХХХ

преди 13 години

ГОЛЯМА ЛЪЖА е да се твърди, че Славчо бил избран с гласовете на ГЕРБ. Славчо щяха да го изберат и без ГЕРБ, просто защото хората си го харесват и си го обичат. А ГЕРБ се прилепиха за Славчо, защото техния тогавашен кандидат Йордан Кюмюрджиев нямаше да се класира даже трети. Това е факт, известен на всички здравомислещи и безпайртийно пловдивчани. ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ.

21

Анонимен

преди 13 години

Те пък едни войводи.. заиграха се с комунистите и подмениха вота на цял Пловдив..

20

Do 11

преди 13 години

Целият *** на провинцията е в София. Моля приберете си го и си ползвайте този финансов ресурс.

fallback